ΠτΔ για συνάντηση με Τατάρ: «Πρέπει να υπάρξουν αποτελέσματα» – Μετά τις 12 Μαΐου η κάθοδος Ολγκίν
Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ζήτησε να βρεθεί τετ-α-τετ με τον Ερσίν Τατάρ.
Μεχρι τώρα ακούγαμε την φωνή των διοργανωτών γάμων, απο φωτογράφους, διακοσμητές, ανθοπωλεία , εστιάτορες και όλων των ειδών επαγγελματιών που εμπλέκονται στην ξεχωριστή μέρα του ζευγαριού.
Ρώτησε όμως κανείς πόσο πραγματικά επηρεάστηκαν ή επηρεάζονται τα ζευγάρια; Υπάρχουν αρκετοί λόγοι τους οποίους δεν είχατε σκεφθεί, εκτός και αν είστε ένα απο τα ζευγάρια που το έζησαν.
Οι πραγματικά χαμένοι δεν είναι μόνο οι διοργανωτές αλλα και τα ζευγάρια. Οι διοργανωτές δικαίως φωνάζουν για μείωση του τζίρου τους ωστόσο είναι μια αναγκαστική παύση. Ναι υπάρχει χαμένο εισόδημα όμως θα αναπληρωθεί στο πέρασμα του χρόνου. Κάποιοι επαγγελματίες όσο τους επιτρέπεται συνεχίζουν τις εργασίες τους έστω και με λιγότερους και πιο μικρούς γάμους ή events. Kάποιοι επαγγελματίες του χώρου έχουν δουλειά με λίγα ή πολλά εισοδήματα μεσα στο μηνα λόγω κορωνοϊου, ενώ κάποιοι άλλοι είναι σε πλήρη αναστολή. Ωστόσο το ποσό στις χρεώσεις είναι σταθερό είτε είναι 200 οι καλεσμένοι είτε είναι 1000 (φωτογράφοι, ανθοπωλεία κτλ). Και σε αυτό το σημείο χωρίς να θεωρηθεί ότι μειώνεται ή υποτιμάται η ζημιά και κρίση των επιχειρήσεων, παρουσιάζουμε και την πλευρά του ζευγαριού που εξίσου έχει χτυπηθεί και οικονομικά ζημιωθεί. Μια ζημιά η οποία δεν μπορεί να αντικατασταθεί καθώς τα έσοδα μειώνονται αλλά τα έξοδα παραμένουν σταθερά ή και σε κάποιες περιπτώσεις αυξάνονται.
Οσο αφορά τους εστιάτορες έχουμε ακούσει περιπτώσεις που απο 15 ευρώ το πήραν 30 διότι μειώθηκαν οι καλεσμένοι και δεν θα έβγαζαν τα έξοδα τους.
Και το ερώτημα εδω είναι. Ποιος πραγματικά είναι ο χαμένος;
Θα σας δείξουμε μια άλλη οπτική. Την οπτική των σεναρίων των ζευγαριών.
ΣΕΝΑΡΙΟ 1
Επόμενη Διαθέσιμη ημερομηνία και συνέπειες:
Ζευγάρι προγραμμάτισε απο το 2018 το γάμο του για το 2020. Πέρα του οτι οι περισσότεροι γάμοι ακυρώθηκαν , πλεον το πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν τα ζευγάρια είναι ο εκ νέου προγραμματισμός ημερομηνίας και όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το 2021 είναι γεμάτο άρα το ζευγάρι θα αναγκαστεί να περάσει στο 2022. Τι σημαίνει αυτο;
Συνέπειες στην κοινωνική ζωή του ζευγαριού
Οικονομικές επιπτώσεις:
Περα απο τις πιο πάνω αναφορές για τα προσκλητήρια και πιθανον αυξήσεις σε τιμές επαγγελματιών υπάρχουν και κάποια άλλα δεδομένα:
Το ζευγάρι ομως πραγματικά αντιμετωπίζει το κύριο πρόβλημα. Αφου είναι γνωστό πως ο γάμος πέρα απο ιερό μυστήριο είναι και μια οικονομική ανάσα για το ζευγάρι το οποίο περιμένει να "κερδίσει" κάποια έσοδα για το ξεκίνημα της νέας του ζωής.
ΣΕΝΑΡΙΟ 2:
Πραγματοποίηση γάμου μέσα στο 2020 ή 2021 εν μέσω πανδημίας
Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν ζευγάρια που πραγματοποίησαν τον γάμο τους λόγω του ότι δεν είχαν άλλη επιλογή (για δικούς τους προσωπικούς λόγους). Στο τέλος της ημέρας αρκετά απο αυτά ζημιώθηκαν οικονομικά. Καθώς οι καλεσμένοι ήταν λιγότεροι λόγω Διατάγματος αλλά τα έσοδα παρέμειναν σταθερά και σε κάποιες περιπτώσεις αυξήθηκαν.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Η πανδημία προκάλεσε μια κοινωνικό-οικονομικό-ψυχολογική κρίση όχι μόνο στους επιχειρηματίες αλλά περισσότερο στα ζευγάρια τα οποία παλεύουν για ένα καλύτερο μέλλον και ανήκουν στη μεσαία ή χαμηλή οικονομική τάξη.
Τέλος, δεν υπάρχει κάνενα σχέδιο κυβέρνησης που να "στηρίξει" -"αποζημιώσει" αυτές τις ζημιές στα ζευγάρια όπως έγινε στην περίπτωση επιχειρηματιών του κλάδου διοργάνωσης γάμου. Αρα, στο τέλος της ημέρας ποιος είναι ο πραγματικά ζημιωμένος;
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις