ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Τρεις τραυματίες και μεγάλες καταστροφές σε Καρπασία και Κερύνεια από τα καιρικά φαινόμενα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Τρεις τραυματίες και μεγάλες καταστροφές σε Καρπασία και Κερύνεια από τα καιρικά φαινόμενα

Τον τραυματισμό τριών προσώπων προκάλεσαν οι ζημιές από ανεμοστρόβιλο και έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή της Κερύνειας, ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές από τις πλημμύρες και τη χαλαζόπτωση.

Σύμφωνα με τη Γενί Ντουζέν, τα τρία άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ ο «έπαρχος» Κερύνειας έχει συγκαλέσει κέντρο κρίσης για συντονισμό προς αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσαν οι δυνατοί άνεμοι, η βροχή και ο ανεμοστρόβιλος.

Τ/κ ιστοσελίδες μεταδίδουν φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν επίσης ότι στην περιοχή της Κερύνειας, από τον Άγιο Επίκτητο μέχρι την Λάπηθο, έσπασαν πάσσαλοι της ηλεκτρικής ενώ πρόβλημα έχει και ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός που τέθηκε εκτός λειτουργίας. Στο Καζάφανι κόπηκαν και δέντρα, ενώ λόγω των καταστροφών έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε κάποιους δρόμους. Υποστατικά και αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές και στην βιομηχανική περιοχή Κερύνειας, την Λάπηθο, στην περιοχή όπου βρίσκονται τα ξενοδοχεία της Λαπήθου αλλά και στην περιοχή που βρίσκεται το ξενοδοχείο Ελέξους. Κάποια τ/κ ΜΜΕ κάνουν λόγο για δύο ανεμοστρόβιλους, έναν στην περιοχή του Αγίου Επίκτητου και έναν στην περιοχή της Λαπήθου.
 
Σοβαρές ζημιές προκάλεσαν στην περιοχή της Καρπασίας οι καταιγίδες με χαλάζι. Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια ενώ γεωργικές καλλιέργησαν καλήφθηκαν από το χαλάζι. Και πάλι τ/κ ιστοσελίδες αναμεταδίδουν βίντεο από αναρτήσεις μέσω κινητών με τα νερά να τρέχουν ορμητικά σε δρόμους σε χωριά της Καρπασίας, κόσμο να βγάζει τα νερά από το σπίτι του και από διάφορα χωράφια.
 
Οι περισσότερες ζημιές φαίνεται ότι προκλήθηκαν στην περιοχή της Γιαλούσας όπου πολλά σπίτια έχουν πλημμυρίσει και πολλοί δρόμοι λόγω των χωμάτων και των πλημμυρών δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Η έντονη βροχόπτωση και η χαλαζόπτωση σημειώθηκαν νωρίς το πρωί και διήρκεσαν δύο ώρες. Ομάδες της «πολιτικής άμυνας», της «επαρχιακής διοίκησης», του «δήμου» και άλλες, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργήθηκανν και να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη. Αγιος Ανδρόνικος, Λεονάρισσο και Αγία Τριάδα είναι τα χωριά που έχουν υποστεί τις περισσότερες ζημιές μαζί με τη Γιαλούσα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top