ΠΑΡΑ-THEMA

Yπάρχει Black Friday στην Κύπρο; Οι τιμές πριν και μετά - Η δυσαρέσκεια πολιτών social media - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Yπάρχει Black Friday στην Κύπρο; Οι τιμές πριν και μετά - Η δυσαρέσκεια πολιτών social media - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τελικά υπάρχει Black Friday στην Κύπρο;

Μεγάλο ερωτηματικό προκαλεί το αν υπάρχει ή όχι black Friday στην Κύπρο, τόσο αν το συγκρίνεις με το εξωτερικό, όσο και για «χαμηλές» τιμές που παρουσιάζουν τα πολυκαταστήματα, κυρίως αυτά που ασχολούνται με την πώληση ηλεκτρονικών συσκευών.

Μέσα από αναρτήσεις στο Facebook σε διάφορες ομάδες συμπολίτες μας εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους, καθώς παρατηρούν πως υπάρχει «πλάνη».

Συγκεκριμένα συμπολίτης μας έγραψε σε ανάρτηση του στο Facebook:

«Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΛΑΝΗ

Η πρώτη φωτογραφία είναι χθεσινή πριν το Black friday η τηλεόραση πουλιέται €499 και σήμερα στης προσφορές του black friday απο δήθεν €579 στα €479
Δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο η εικόνες μιλούν από μόνες τους
!!»

Δείτε την φωτογραφία:

Την ίδια ώρα άλλη ανάρτηση αναφέρει πως πλυντήριο ρούχων στις 22/11, είχε τιμή πώλησης 419 ευρώ, ενώ μια μέρα μετά στις 23/11 η τιμή πώλησης έγραφε από 519 ευρώ πωλείται στα 399 ευρώ.

Τι όντως σημαίνει Black Friday;

 

Όταν η Μαύρη Παρασκευή καταναλώνει την ημέρα των Ευχαριστιών, ο καπιταλισμός φαίνεται να καταναλώνει έναν από τους μύθους συντήρησής του. 

H  Μαύρη Παρασκευή ξεκίνησε ως μία σειρά τροχαίων ατυχημάτων. Στη Φιλαδέλφεια, στις αρχές του 1960, η αστυνομία διαπίστωσε ότι δύο ημέρες μετά την ημέρα των ευχαριστιών σημειώθηκε πολύ εντονότερη κυκλοφορία και χάος από ότι συνήθως. Η σχέση μεταξύ κυκλοφοριακού χάους και εκπτώσεων στο κέντρο της πόλης είχε παρατηρηθεί από νωρίς, ενώ οι έμποροι ήταν δυσαρεστημένοι που η εν λόγω δυσοίωνη ονομασία χαρακτήριζε μία από τις καλύτερες ημέρες πωλήσεων τους. Αναμφίβολα, αυτό είχε συμβεί και αλλού, αλλά η Φιλαδέλφεια είχε τον Abe Rosen ως δημοτικό της εκπρόσωπο. Ο Rosen ως ένας από τους κορυφαίους στον τομέα δημοσίων σχέσεων της χώρας, πρότεινε να μετονομαστούν οι δύο μέρες μετά τις ευχαριστίες σε Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο.

Η ώθηση αυτή της αγοράς λειτούργησε, αλλά όχι όπως ήταν αναμενόμενο. Ο θεσμός του Μεγάλου Σαββάτου δεν υιοθετήθηκε, σε αντίθεση με αυτόν της Μεγάλης Παρασκευής, ο οποίος όμως διατήρησε το  ονομα Μαύρη Παρασκευή. Αυτό συνέβη, μεταξύ άλλων, γιατί είχε ήδη συγκεντρωθεί η προσοχή του κοινού στο συγκεκριμένο ζήτημα, η οποία είχε ενισχυθεί από την δημοσιοποίηση που έλαβε από την εφημερίδα ‘’Philadelphia Inquirer’’. Από την δεκαετία του 1980 και έπειτα, το όνομα ‘’Μαύρη Παρασκευή’’ άρχισε να εξαπλώνεται σε ολόκληρη την χώρα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους της απομάκρυνσης του, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top