ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνικό τάνκερ χτυπήθηκε από νάρκη στη Σαουδική Αραβία

Ελληνικό τάνκερ χτυπήθηκε από νάρκη στη Σαουδική Αραβία

Ελληνικό τάνκερ χτυπήθηκε από νάρκη στη Σαουδική Αραβία, ενώ από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο δεξαμενόπλοιο.

Έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε δεξαμενόπλοιο ανοιχτά των ακτών της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα, κοντά στα σύνορα με την Υεμένη, σύμφωνα με ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία. Η έκρηξη χτύπησε το MT Agrari , πλοίο ελληνικών συμφερόντων με σημαία Μάλτας, ανοιχτά της ατικής Σουκέϊκ. 

Σε δήλωσή τους που επικαλείται το AP, οι διαχειριστές του πλοίου ανέφεραν ότι το τάνκερ «δέχτηκε επίθεση από άγνωστη πηγή». 

«Το Agrari χτυπήθηκε περίπου ένα μέτρο πάνω από την επιφάνεια του νερού και υπέστη ρήγμα. Επιβεβαιώθηκε ότι το πλήρωμα είναι ασφαλές και δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός» αναφέρεται. Το πλοίο δεν βυθίστηκε και σε αυτό μετέβησαν Σαουδάραβες αξιωματούχοι, σημειώνει η εταιρεία.

Η Ambrey, βρετανική ασφαλιστική εταιρεία, έκανε γνωστή την έκρηξη και την απέδωσε σε νάρκη. Όπως έκανε γνωστό, το πλοίο μετέφερε φορτίο από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας και το είχε εκφορτώσει στον σταθμό στο Σουκέϊκ.

Η έκρηξη σημειώνεται μετά το χτύπημα με πύραυλο cruise από τους Χούδι ητς Υεμένης σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Τζιντά της Σαουδικής Αραβίας. Η συμμαχία υπό την Σαουδική Αραβία ανέφερε την Τρίτη ότι είχε μαζέψει και καταστρέψει πέντε ιρανικές νάρκες στα νότια της Ερυθράς Θάλασσας.

Από sputniknews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top