ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ- BLACK FRIDAY: Τα προϊόντα που προτιμούν περισσότερο οι Κύπριοι – Χωρίς ουρές και αντίσκηνα το 2020- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ- BLACK FRIDAY: Τα προϊόντα που προτιμούν περισσότερο οι Κύπριοι – Χωρίς ουρές και αντίσκηνα το 2020- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Στον 'χορό' του Black Friday αναμένεται ότι θα μπουν οι επιχειρήσεις στην Κύπρο όπου αρκετός κόσμος περιμένει πως και πως την ευκαιρία για να κάνει τα ψώνια του (διαδικτυακά πολλοί για το 2020) εκεί και όπου εντοπίσουν δελεαστικότατες τιμές. 

Η ημέρα των μεγάλων προσφορών φέτος είναι η Παρασκευή 27 Νοεμβρίου. Πρόκειται για την τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη, όπου τα μαγαζιά σημάνουν ουσιαστικά την έναρξη της εορταστικής περιόδου, με προσφορές.

Τα τελευταία χρόνια πολλά καταστήματα υιοθέτησαν το "έθιμο" και έτσι και φέτος αρκετά καταστήματα στην Κύπρο προετοιμάζονται για την ειδική μέρα εκπτώσεων.

Να σημειωθεί ότι, συνήθως πρόκειται για καταστήματα ένδυσης, πολυκαταστήματα ηλεκτρονικών και ηλεκτρονικών που ωστόσο για το 2020 αντιλαμβάνονται ότι η κίνηση θα είναι μειωμένη, ενώ δεν αναμένεται να δούμε ουρές έξω από επιχειρήσεις, καθώς και αντίσηκανό έξω από κατάστημα όπως προβάλαμε το 2018.

Τα προϊόντα που αγοράζονται περισσότερο την Black Friday από τους Κύπριους

Σύμφωνα με άτομο που βρίσκεται χρόνια στο «παζάρι» και μίλησε στο ThemaOnline  οι καταναλωτές την περίοδο του Black Friday δείχνουν την προτίμηση τους σε κάποια συγκεκριμένα προϊόντα που παραδοσιακά έχουν μεγάλη χρηματική αξία.

Το νούμερο «1» στη ζήτηση είναι εδώ και χρόνια οι τηλεοράσεις ενώ ψηλά στις προτιμήσεις, είναι τα κινητά τηλέφωνα, οι υπολογιστές και άλλα παρόμοια προϊόντα.

Τι είναι και πώς καθιερώθηκε η «Μαύρη Παρασκευή»

 Ο θεσμός της Black Friday ξεκίνησε το 1932 και γιορτάζεται κάθε χρόνο, την Παρασκευή μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών. Την συγκεκριμένη ημέρα, τα εμπορικά καταστήματα διαθέτουν τα εμπορεύματά τους σε χαμηλότερες τιμές, ενώ ανοίγουν από τα χαράματα, με τον κόσμο συχνά να διανυκτερεύει έξω από τις βιτρίνες τους, σε μια προσπάθεια να μπει νωρίτερα μέσα και να καταφέρει να αποκτήσει το προϊόν που επιθυμεί, πριν το προλάβει κάποιος άλλος. Όμως τα τελευταία χρόνια η Black Friday έχει εξελιχθεί σε τριήμερο εκπτώσεων δεδομένου ότι η γιορτή αρχίζει την Παρασκευή, αλλά διαρκεί και ολόκληρο το Σαββατοκύριακο.

Η Black Friday ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, όμως τα τελευταία χρόνια επεκτάθηκε και στον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Μεξικό, τη Γαλλία, την Ινδία και εσχάτως και στην Ελλάδα και την Κύπρο. Ο όρος Black Friday έχει τις ρίζες του στη δεκαετία του 1960 και σηματοδοτεί την αρχή της Χριστουγεννιάτικης περιόδου αγορών στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο όρος «Black Friday» χρησιμοποιήθηκε τη δεκαετία του ΄60 από αστυνομικούς στη Φιλαδέλφεια οι οποίοι παραπονούνταν για την συμφόρηση των δρόμων τόσο από αυτοκινητιστές όσο κι από πεζούς.

  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top