ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσπάθεια για εκσυγχρονισμό και βελτίωση νομοθεσίας για ενδοοικογενειακή βία, λέει ο Αδάμου

Προσπάθεια για εκσυγχρονισμό και βελτίωση νομοθεσίας για ενδοοικογενειακή βία, λέει ο Αδάμου

Η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών αποτελεί διαχρονικά μία από τις προτεραιότητές μας ως κοινοβουλίου, γι αυτό και υποσχόμαστε ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της σχετικής νομοθεσίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Αδάμος Αδάμου σε αναφορά ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, με αφορμή την 25η Νοεμβρίου , Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. 

"Γυναίκες ανεξαρτήτως καταγωγής, μορφωτικού επιπέδου και ηλικίας γίνονται καθημερινά αποδέκτες βίαιης συμπεριφοράς και κακομεταχείρισης. Παρ’ όλο που στην Κύπρο οι περισσότερες μορφές βίας κατά των γυναικών συνιστούν αδικήματα, στοιχεία του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων αποκαλύπτουν ότι ποσοστό τουλάχιστον 28% των γυναικών στην Κύπρο έχουν υποστεί κάποια μορφή ενδοοικογενειακής βίας", ανέφερε.

 
Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας, στην Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και τη Σεξουαλική Κακοποίηση, και Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Εξάλλου ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στην πρόωρη γέννηση, που είναι παγκοσμίως η μεγαλύτερη αιτία θανάτου για παιδιά κάτω των πέντε ετών και μια σημαντική αιτία μακροχρόνιων προβλημάτων υγείας.

"Το υψηλό επίπεδο εξειδικευμένης φροντίδας και κατάρτισης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών το Μακάρειου Νοσοκομείου Λευκωσίας έχει ως αποτέλεσμα η Κύπρος να καταγράφει ποσοστό επιβίωσης των νοσηλευόμενων νεογνών που αγγίζει το 98%. Ως Βουλή δηλώνουμε συμπαραστάτες στο αξιέπαινο αυτό έργο", ανέφερε.

Ο κ. Αδάμου είπε εξάλλου ότι στόχος της καθιέρωσης της Ευρωπαϊκής Ημέρας για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και τη Σεξουαλική Κακοποίηση είναι η πρόληψη και η καταπολέμηση της εγκληματικής παραβίασης των δικαιωμάτων των παιδιών, καθώς και η εφαρμογή της Σύμβασης Λανζαρότε του Συμβουλίου της Ευρώπης, την οποία η Βουλή των Αντιπροσώπων επικύρωσε τον Νοέμβριο του 2014.

"Δυστυχώς, παρά την υπογραφή της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού από το 1989, δεν έχει εξαλειφθεί ούτε η πείνα ούτε ο αναλφαβητισμός ούτε η σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών. Δική μας υποχρέωση, αν θέλουμε να έχουμε μέλλον ως ανθρωπότητα, η αφύπνιση των πολιτών και η ενδυνάμωση της προσπάθειας για προστασία των δικαιωμάτων όλων των παιδιών", κατέληξε.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top