Mαζικά τεστ για κορωνοϊό σε φοιτητές στη Βρετανία, ενόψει μετακινήσεων για τις γιορτές

Mαζικά τεστ για κορωνοϊό σε φοιτητές στη Βρετανία, ενόψει μετακινήσεων για τις γιορτές

Άρχισαν τη Δευτέρα 30/10 στη Βρετανία οι μαζικοί διαγνωστικοί έλεγχοι φοιτητών για COVID-19 ενόψει του «παραθύρου» μετακινήσεων από τα πανεπιστήμια προς τις οικείες τους για τα Χριστούγεννα, που έχει συστήσει η βρετανική κυβέρνηση.


Σύμφωνα με τη συμβουλή της κυβέρνησης, οι φοιτητές των βρετανικών πανεπιστημίων καλό θα ήταν να ταξιδέψουν στο διάστημα 3-9 Δεκεμβρίου και να έχουν υποβληθεί προηγουμένως σε τεστ για Covid, ώστε η μαζική μετακίνηση να γίνει με το μικρότερο δυνατό ρίσκο.

Πολλά πανεπιστήμια έχουν δημιουργήσει προσωρινά κέντρα διενέργειας διαγνωστικών τεστ στις εγκαταστάσεις τους, όπου εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές αναμένεται να εξεταστούν αυτή την εβδομάδα.

Τους έχει ζητηθεί να υποβληθούν δύο φορές σε τεστ, με διαφορά τριών ημερών, καθώς και να ταξιδέψουν όσο πιο σύντομα γίνεται μετά από το δεύτερο αρνητικό τεστ.

Τα τεστ, ωστόσο, είναι προαιρετικά και δε θα διενεργηθούν από όλα τα πανεπιστήμια, κάτι που έχει δημιουργήσει αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του σχεδίου.

Οι φοιτητές υποβάλλονται σε γρήγορα τεστ πλευρικής ροής, που επιστρέφουν αποτελέσματα εντός μισής ώρας.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Δεν είναι μόνο ο Καρούσος με τον Δίπλαρο. Δεν είναι μόνο ο Τορναρίτης. Και ασφαλώς δεν είναι μόνο μια ακόμη εσωκομματική αναστάτωση. Στον ΔΗΣΥ εξελίσσεται κάτι βαθύτερο: μια συζήτηση για την επόμενη ημέρα της παράταξης, η οποία θέτει στο τραπέζι τη σχέση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2028 και τα όρια της κομματικής πειθαρχίας.