ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μειώνονται οι αστυνομικοί πολιτικών προσώπων - Ποιές κατηγορίες αξιωματούχων δεν αφορά η απόφαση - Ο σχεδιασμός αξιοποίησης των 21 αστυνομικών

Μειώνονται οι αστυνομικοί πολιτικών προσώπων - Ποιές κατηγορίες αξιωματούχων δεν αφορά η απόφαση - Ο σχεδιασμός αξιοποίησης των 21 αστυνομικών

Σε μείωση της φρουράς πολιτικών θα προχωρήσει η κυβέρνηση, με την Υπουργό Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη να καταθέτει αύριο Πέμπτη (03/12) πρόταση προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Τάττης

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, η πρόταση αφορά τη φρουρά των πολιτικών προσώπων, όπως αρχηγών κοινοβουλευτικών κομμάτων, πρώην και νυν υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων κοκ.

Να σημειώσουμε πως από τους 56 αστυνομικούς που αφορούν τα προαναφερθέντα πολιτικά αξιώματα, θα παραμείνουν 35, δηλαδή η μείωση είναι κατά 21 αστυνομικούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω πρόταση δεν αφορά και άλλα πρόσωπα που βάση της νομοθεσίας δικαιούνται αστυνομική προστασία, όπως π.χ ο Γενικός Εισαγγελέας, ο αρχιεπίσκοπος και νυν Υπουργοί. Οι ίδιες πληροφορίες μας εκτιμούν πως θα υπάρξει στο μέλλον επανακαθορισμός και σε αυτή την κατηγορία, καθώς υπάρχει η πρόθεση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η διαδικασία
Η εν λόγω απόφαση για μείωση έγινε κατόπιν επαναξιολόγησης των κινδύνων για όλα τα πρόσωπα που επηρεάστηκαν, μια πρωτοβουλία που έγινε από την Υπουργό σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Όπως πληροφορούμαστε, η πρόθεση προϋπήρξε του καλέσματος Αβέρωφ και Αδάμου, αν και προφανώς οι δημόσιες εκκλήσεις των δύο πολιτικών προσώπων λειτούργησαν συμπληρωματικά και βοηθητικά ως ακόμη μια αφορμή για άμεσες ενέργειες.

Με ποιο τρόπο θα εκμεταλλευτούν οι αποχωρήσαντες αστυνομικοί
Οι ίδιες πηγές εξηγούν πως οι 21 αστυνομικοί προσανατολίζεται να αξιοποιηθούν αλλού, αν και όλες οι ακριβείς πληροφορίες θα ανακοινωθούν αύριο από την κ. Γιολίτη. Υπάρχει σχεδιασμός για να λειτουργήσει και στην Λευκωσία, κατ’ αντιστοιχία της εξέλιξης στην Λεμεσό, ένα «Σπίτι της Αστυνομίας», όπου θα ενισχυθεί με αυτά τα άτομα.

Ο σχεδιασμός για την Λεμεσό αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία περί τα τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου. Για ό,τι αφορά τη Λευκωσία, ο χώρος δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, αλλά όπως αναφέρουν οι πηγές, θα είναι σε «ευδιάκριτο χώρο για τους πολίτες, κοντά στην παλιά Λευκωσία».

Η φύση της εργασίας τους θα αφορά αυξημένους περιπόλους στην Παλιά Λευκωσία και θα γίνεται από ποδηλάτες και πεζούς αστυνομικούς.

Μένουν στον Συλλούρη, μειώνονται για τον Αδάμου
Αυτό που έχει μέχρι στιγμής καταστεί σαφές, είναι πως η μείωση δε θα αφορά τον τέως Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, λόγω των τελευταίων περιστατικών με το βίντεο του Al Jazeera και τις απειλές που έχει δεχθεί.

Επίσης, κατόπιν δική τους παρότρυνσης, θα μειωθεί και η φρουρά του νυν Προέδρου της Βουλής Αδάμου Αδάμου.

Τέλος, με σημερινη ανακοίνωσηή του το ΑΚΕΛ και ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος ενημερώνουν πως "ουδέποτε απαίτησαν οτιδήποτε σε σχέση με την αστυνομική φρουρά σε πολιτικά πρόσωπα. Αυτονόητο λοιπόν ότι το ΑΚΕΛ θα σεβαστεί την όποια απόφαση του κράτους για το θέμα".

Δείτε προηγούμενο twit της Υπουργού Δικαιοσύνης, όπου χαιρετίζει την πρόταση Αβέρωφ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top