ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Με διάταγμα πιο φτηνά τα τεστ ανίχνευσης του ιού- Οι νέες τιμές και ο κατάλογος

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ:  Με διάταγμα πιο φτηνά τα τεστ ανίχνευσης του ιού- Οι νέες τιμές και ο κατάλογος

Ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια τεστ PCR και rapid test αντιγόνου ανακοίνωσαν οι Αρμόδιες Αρχές την Παρασκευή 4/12.

Το  Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι στο Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, ημερομηνίας 4 Δεκεμβρίου 2020, καθορίζονται οι ανώτατες τιμές χρέωσης για τη διενέργεια μοριακής εξέτασης (PCR) και την εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Συγκεκριμένα, η ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια μοριακής εξέτασης (PCR) ορίζεται στα €55 (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) και για τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigenrapidtest) ορίζεται στα €25 (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ). Οι νέες ανώτατες τιμές χρέωσης θα έχουν ισχύ από αύριο, 5 Δεκεμβρίου 2020.

Πέραν του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και των Μικροβιολογικών Εργαστηρίων των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ, υπενθυμίζεται ο κατάλογος με τα ιδιωτικά Κλινικά Εργαστήρια που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία επαλήθευσης της διαγνωστικής μεθοδολογίας που ανιχνεύει το γενετικό υλικό του ιού (RT-RCR).

Παράλληλα, σημειώνεται ότι τα rapid tests αντιγόνου γίνονται μόνο από επαγγελματίες υγείας και όχι από κοινό. Η διαδικασία της δειγματοληψίας είναι δυνητικά επικίνδυνη και τα rapid tests δεν προορίζονται για αυτό-διάγνωση (self-testing). Στην παρούσα φάση, και σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του ECDC, τα θετικά αποτελέσματα από τα rapid tests αντιγόνου επαληθεύονται με τη μοριακή μέθοδο προτού περιληφθούν στα επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top