ΚΥΠΡΟΣ

Επικρίσεις πολιτικών και συνδικαλιστών εναντίον Τατάρ για την πρότασή του για δύο κράτη

Επικρίσεις πολιτικών και συνδικαλιστών εναντίον Τατάρ για την πρότασή του για δύο κράτη

Ο Ερσίν Τατάρ πρέπει να σκέφτεται πιο ορθολογιστικά στο Κυπριακό, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Κοινοτικής Απελευθέρωσης, Μεχμέτ Τσακιτζί υπογραμμίζοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι, όπως και η Τουρκία, βλέπουν το μέλλον τους μέσα στην ΕΕ.



Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο κ. Τσακιτζί σχολιάζοντας την δήλωση του κ. Τατάρ μετά την συνάντηση με την Ειδική Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ ότι δεν θα μεταβεί στην άτυπη πενταμερή διάσκεψη 5+1 για το Κυπριακό για να συζητήσει λύση ομοσπονδίας, είπε ότι ο Τ/κ ηγέτης βρίσκεται υπό την επιρροή των υποσχέσεων που έδωσε στις «εκλογές». Οι παράμετροι του ΟΗΕ αφορούν μια διζωνική, δικοινοτική ομόσπονδη Κύπρος, πρόσθεσε λέγοντας ότι αναμένουν δύσκολες ημέρες τον Τατάρ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακιτζί, ο κ. Τατάρ θα αναγκασθεί να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στην βάση των παραμέτρων του ΟΗΕ, αλλάζοντας τις δηλώσεις που έκανε κατά την διάρκεια των «εκλογών». Υπενθύμισε δε ότι η συμφωνία για αναζήτηση λύσης ομοσπονδίας υπογράφτηκε και από τον πρώην Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου. Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι πρέπει να ενεργήσει πιο ορθολογιστικά σε αυτό το σημείο, ο κ. Τσακιτζί δήλωσε ότι τον συμβουλεύει αυτό και για το δικό του μέλλον. Υπενθύμισε επίσης ότι και ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν έχει δηλώσει πρόσφατα ότι «το μέλλον της Τουρκίας βρίσκεται στην ΕΕ».

Αναφέροντας ότι μια μέρα η σύγκρουση στην Ανατολική Μεσόγειο θα τελειώσει, ο Μεχμέτ Τσακιτζί υποστήριξε ότι το φυσικό αέριο και οι υδρογονάνθρακες, που θα τύχουν εκμετάλλευσης στην «νότια Κύπρο» θα μεταφερθούν στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας

Εξάλλου, η συντεχνία των τ/κ καθηγητών μέσης εκπαίδευσης (KTOEÖS) με γραπτή δήλωση του προέδρου της ανέφερε ότι η πολιτική της εγκατάλειψης της ομοσπονδίας, που ακολουθεί το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας (ΑΚΡ) μαζί με τους «συνεργάτες» τους στα κατεχόμενα είναι μια επικίνδυνη πορεία, που παρασέρνει τους Τουρκοκύπριους στον αφανισμό και θα εξαλείψει τα ίσα δικαιώματά τους υποβιβάζοντάς τους στη θέση της προσάρτησης ή της πώλησης.

Ο Ταχίρ Γκιοκτσεμπέλ δήλωσε ότι παρ’ όλους τους αγώνες που έδωσε η τουρκοκυπριακή κοινότητα για χρόνια για την υπόσταση της, η μεγαλύτερη αιτία για τον αφανισμό τους είναι «οι πολιτικά τυφλές κυβερνήσεις της Τουρκίας» και οι συνεργάτες τους στο ψευδοκράτος, πολιτικοί και κυβερνήσεις.

Αυτοί που παρέδωσαν την Κυπριακή Δημοκρατία του 1960 στην ελίτ των Ελληνοκυπρίων, που δεν θέλουν να μοιρασθούν την εξουσία, είναι αυτοί που διαμορφώνουν την στρατηγική μέχρι σήμερα για την «λεγόμενη πολιτική στο Κυπριακό», είπε. Με την ενέργεια ανοίγματος μέρος των Βαρωσίων, συνέχισε, επιθυμείται η έναρξη της διάλυσης των παραμέτρων του ΟΗΕ και η εξαφάνιση της επίσημης καταγραφής της τουρκοκυπριακής κοινότητας στον κόσμο αίροντας την ομοσπονδία. O κ. Γκιοκτσεμπέλ ανέφερε ότι η τουρκοκυπριακή κοινότητα δεν θα αποδεχθεί να γίνει μπάλωμα, αλλά ούτε όμηρος και να εξαφανισθεί.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top