ΚΟΣΜΟΣ

Άλλη μια δραματική διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο

Άλλη μια δραματική διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο

Εμπορικό πλοίο από τη Μάλτα προσέγγισε φουσκωτό, που ήταν γεμάτο μετανάστες, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Λιβύη και τη Σικελία.Όπως μεταδίδει το Euronews, μεταξύ αυτών και ήταν και μικρά παιδιά.

Οι ναύτες από το εμπορικό πλοίο έριξαν σωσίβια στη θάλασσα, καθώς ορισμένοι από τους μετανάστες έπεσαν στο νερό.

Κάποιοι άλλοι από αυτούς επιχείρησαν να ανέβουν μόνοι τους από τη σκάλα που υπήρχε στο εμπορικό πλοίο.Όμως το δράμα των μεταναστών δεν έχει τελειωμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους διασωθέντες, υπήρχε και ένα ακόμη φουσκωτό.

Δεκάδες έπεσαν στη θάλασσα όταν είδαν το εμπορικό πλοίο να τους προσεγγίζει, όμως δεν ήξεραν κολύμπι κι έτσι έχασαν τη ζωή τους.Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κατάνια στη Σικελία.

Με το πλοίο μεταφέρθηκαν και πέντε σοροί μεταναστών, όμως εκφράζονται ότι τουλάχιστον σαράντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.Εκπρόσωπος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Save the Children μίλησε τις ροές μεταναστών.

«Εξακολουθούν να φεύγουν, αυτό γνωρίζουμε. Από τις μαρτυρίες που έχουμε τις τελευταίες εβδομάδες προκύπτει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς εκτός ελέγχου, γίνονται απίστευτες αγριότητες. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία άλλη ευκαιρία από το να φύγουν από τις χώρες τους και μετά να φύγουν από τη Λιβύη, όπου η κατάσταση έχει ξεφύγει πέρα από κάθε λογική», είπε.

Από την αρχή της χρονιάς σχεδόν 1.800 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να περάσουν από την Αφρική στην Ευρώπη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top