ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. ΠΑΝΑ: Τι είπε για χαλαρώσεις σε Εκκλησίες και Malls ενόψει εορτών – «Μάσκες και στα σπίτια όταν χρειάζεται»

Δρ. ΠΑΝΑ: Τι είπε για χαλαρώσεις σε Εκκλησίες και Malls ενόψει εορτών – «Μάσκες και στα σπίτια όταν χρειάζεται»

Έχουμε μια σταθερά επιβαρυμένη εικόνα, δηλώνει ο Δρ. Δωροθέα Πανά, ενώ επισημαίνει πως υπάρχουν συζητήσεις για χαλαρώσεις, χωρίς όμως να δίνει ιδιαίτερη ελπίδα, εξηγώντας το σκεπτικό πίσω από τα «οριζόντια μέτρα».

Μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο, η Δρ. Ζωή-Δωροθέα Πανά, μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, δήλωσε πως «και η Κύπρος αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αγγίξει το κόκκινο και ενδεχομένως να χρειάζεται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για βελτίωση».

Είπε επίσης πως τόσο η εποχή του χειμώνα, όσο και το ότι εξακολουθούμε να έχουμε φαινόμενα συγχρωτισμού, δυσκολεύουν την ανάκαμψη. Πρόσθεσε επίσης πως υπάρχει μια σταθερή επιβάρυνση και στα νοσοκομεία, καθώς και ότι «πιέζεται το σύστημα υγείας».

Τήρηση μέτρων και στα γιορτινά τραπέζια - Μάσκες και στο σπίτι εάν χρειάζεται

Μιλώντας για τα γιορτινά τραπέζι ανέφερε πως πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα, ακόμη και στα σπίτια. Είπε επίσης πως η χρήση μάσκας πρέπει να γίνεται και στα σπίτια αν χρειαστεί, ιδίως όταν ένα μέλος της οικογένειας έχει συμπτώματα.

Εξήγησε επίσης πως πέραν της έγκαιρης ανίχνευσης πρέπει να γίνεται και έγκαιρη απομόνωση των κρουσμάτων, τονίζοντας πως τα rapid tests είναι αξιόπιστα και αυτός που βγαίνει θετικός πρέπει να συμπεριφέρεται ως κρούσμα και πριν την επιβεβαίωση με test pcr.

Χαλαρώσεις ενόψει γιορτών;

Τέλος, σε σχέση με τις πιθανές χαλαρώσεις, είπε πως δεν ξέρει αν έχει αλλάξει κάτι, αλλά υπάρχουν συζητήσεις από τους αρμόδιους.

Ερωτηθείς για τα malls και τις εκκλησίες, είπε πως το σκεπτικό με τα «κατά το δυνατόν οριζόντια μέτρα είναι να αποφεύγουμε να κλείνουμε κάποια υποστατικά, περιορίζοντας όμως και τη συσσώρευση του κόσμου σε άλλα».

Για την Εκκλησία είπε χαρακτηριστικά πως πάντοτε υποστήριζε το κράτος σε περιόδους κρίσεις και ως τέτοια πρέπει να εκλάβουμε και την υγειονομική κρίση. «Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη του κόσμου την περίοδο των γιορτών αν εκκλησιαστέι, αλλά ο ιός δεν κάνει διακρίσεις, πρέπει να τηρούνται τα οριζόντια μέτρα παντού, ακόμη και μέσα στην Εκκλησία», κατέληξε η Δρ. Πανά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top