ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛ. ΥΠΗΡΕΣΙΑ: Δεν πρόκειται για καταγγελία αλλά για προσφυγή στον Διεθνή Οργανισμό - Απάντησε σε Αβέρωφ για Ανώτατο - ΒΙΝΤΕΟ

ΕΛ. ΥΠΗΡΕΣΙΑ: Δεν πρόκειται για καταγγελία αλλά για προσφυγή στον Διεθνή Οργανισμό - Απάντησε σε Αβέρωφ για Ανώτατο - ΒΙΝΤΕΟ

Δεν πρόκειται για καταγγελία, αλλά για προσφυγή στον Διεθνή Οργανισμό Ανώτατων Ελεγκτικών Υπηρεσιών (INTOSAI), δηλώνει ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Κ. Μάριος Πετρίδης, ενώ διαμηνύει πως ως υπηρεσία δεν θα προχωρήσει η ίδια στο Ανώτατο.

Μιλώντας στην τηλεόραση του SIGMA και στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» ο Μάριος Πετρίδης τόνισε πως ο Οργανισμός αυτός «δεν κατέχει εκτελεστική εξουσία, έχει μια συμβουλευτικού χαρακτήρα αποστολή, να κάνει παρεμβάσεις και να ανοίγει διάλογο με τα εμπλεκόμενα μέρη».

Πρόσθεσε επίσης ότι βρίσκονται σε επαφή με τον συγκεκριμένο Οργανισμό από πολύ νωρίτερα, από τις αρχές Ιουνίου, διευκρινίζοντας ότι αυτή τη στιγμή αποφάσισε να παρέμβει για να έχει επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης.

Είπε επίσης πως αυτό σημαίνει πως θα ανοίξει διάλογος με την κυβέρνηση και η επιδίωξη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είναι να προστατευτούν οι αρχές της, ενώ ειπώθηκε πως δεν υπάρχει δυνατότητα επιβολής κυρώσεων από αυτό τον διεθνή οργανισμό.

Παράλληλα, μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA, επισημάνθηκε πως ως Ελεγκτική Υπηρεσία επιμένουν στη θέση τους, επαναλαμβάνοντας πως δεν θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο εφόσον δεν προκύπτει ζήτημα αμφισβήτησης των συνταγματικών δικαιωμάτων της Υπηρεσίας.

Σημειώνουμε πως προηγήθηκε κάλεσμα του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου για να προχωρήσει η Ελεγκτική Υπηρεσία σε προσφυγή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top