ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Παρασκευή 18/12

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Παρασκευή 18/12

Η χθεσινή καταψήφιση του Προϋπολογισμού 2021 από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και οι συνέπειες της, δεσπόζει στον σημερινό Κυπριακό Τύπο.

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι, μεταξύ άλλων, η παραχώρηση τεσσάρων αδειών για το 5G, η εκταφή των οστών του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, 15 χρόνια μετά τον θάνατο του καθώς και η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, με την ανακοίνωση χθες 457 κρουσμάτων κορωνοϊού.

 
Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Χωρίς προϋπολογισμό ‘για τα μάτια’ Οδυσσέα» γράφει ότι χωρίς πολιτικά επιχειρήματα, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΚΟ είπε όχι στον Προϋπολογισμό, ζητώντας να αγνοηθεί ο γενικός εισαγγελέας για να ικανοποιηθεί ο γενικός ελεγκτής. Αλλού γράφει ότι στην εποχή του 5G πέρασε επίσημα χθες η Κύπρος αφού δόθηκαν άδειες σε ΑΤΗΚ, Epic, Cablenet και Primetel. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η πρώτη άμεση οικονομική επίπτωση της καταψήφισης του Προϋπολογισμού του 2021 είναι ότι από τη νέα χρονιά και μέχρι να εγκριθεί ο Προϋπολογισμός παγώνουν οι αναπτυξιακές δαπάνες και συνακόλουθα η εκτέλεση έργων.
 
«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Έκοψε γέφυρες με τον Νικόλα» γράφει ότι ο Πρόεδρος κόβει κάθε συζήτηση με το ΔΗΚΟ και δεν δίνει τους φακέλους για τα διαβατήρια, ενώ το Προεδρικό στρέφει την προσπάθεια για έγκριση νέου Προϋπολογισμού σε Σιζόπουλο και Λιλλήκα. Αλλού αναφέρεται στην εκταφή των οστών του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, 15 χρόνια μετά τον μυστηριώδη θάνατο του. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αποφάσεις θα παρθούν στην Εισαγγελία την ερχόμενη εβδομάδα για πολιτογραφήσεις τριών προσώπων από το Ιράν, για το μαύρο βαν και τον Τζο Λόου.
 
Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας!» γράφει ότι ο Προϋπολογισμός καταψηφίστηκε για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιβεβαιώνοντας ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σε διάσταση με την πλειοψηφία των κομμάτων αλλά και την ευρύτερη κοινωνία. Αλλού γράφει ότι η Κυβέρνηση ύστερα από την καταψήφιση του Προϋπολογισμού ξεκινά επαφές με τα κόμματα, αποκλείοντας το ΔΗΚΟ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην εκταφή των οστών του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου με την ελπίδα ότι η ιατροδικαστική εξέταση των οστών θα δείξει τον τρόπο που έχασε τη ζωή του.
 
Η αγγλόφωνη εφημερίδα “Cyprus Mail” αναφέρεται στην καταψήφιση του Προϋπολογισμού του 2021 από τη Βουλή σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση θα καταθέσει αναθεωρημένο Προϋπολογισμό τον Ιανουάριο όταν η Βουλή θα συνέλθει. Αλλού αναφέρεται στα 457 κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσαν χθες οι αρχές. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην έκκληση που έκανε ο Δήμος Λάρνακας στο κοινό να μη χρησιμοποιεί τη λωρίδα που βρίσκεται σε πιο χαμηλό επίπεδο από τον δρόμο της Πιαλέ Πασιά.
 
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» υπό τον τίτλο «Ψηφίστε υπέρ, αλλιώς, η δημοκρατία στο γύψο!» γράφει ότι η πλειοψηφία της Βουλής στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και καταψήφισε τον Προϋπολογισμό της «αμαρτωλής» διακυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ. Αλλού γράφει ότι «η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ με επικεφαλής τον Νίκο Αναστασιάδη απέδειξε πως όταν νοιώθει ότι κρατά τα ηνία κι έχει το πάνω χέρι, δεν επιδιώκει την συναίνεση». Σε άλλο θέμα γράφει ότι «προσπαθούν να εισαγάγουν στην κοινωνία νέα ‘ανήθικα ήθη’ που θα τους χρειαστούν στο μέλλον για να επιβάλλονται στον λαό».

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Τιμώρησαν τους πολίτες!» γράφει ότι «μούδιασε» η Κύπρος από την καταψήφιση του Προϋπολογισμού από τα κόμματα  ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Οικολόγοι και Ανεξάρτητοι. Αλλού γράφει ότι δόθηκε το σύνθημα σε όλη την Ευρώπη και 27 του Δεκέμβρη αρχίζουν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι Συλλούρης, Τζιοβάνης και Ανδρέας Πιτάτζης θα κληθούν σε κατάθεση για τις πολιτογραφήσεις.
 
«Το κυπριακό ποντίκι» υπό τον τίτλο «Το μπάχαλο της πολιτικής ζωής» γράφει ότι αλγεινή εντύπωση στην πλειοψηφία του λαού προκάλεσε το μπάχαλο με την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2021, μετά την απόφαση του ΔΗΚΟ να καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ένα στα τέσσερα νοσοκομεία στον κόσμο δεν διαθέτουν τρεχούμενο νερό και βασικές υπηρεσίες υγιεινής εκθέτοντας το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και τους ασθενείς σε αυξημένο κίνδυνο από τον κορωνοϊό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι «παραπαίει ο δημοσιογραφικός συνδικαλισμός».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top