ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Αθήνα: Μεγάλης εθνικής σημασίας η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας

Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Αθήνα: Μεγάλης εθνικής σημασίας η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας

Με δήλωσή του, στην οποία αναφέρεται στην προκήρυξη διαγωνισμού για την επιλογή ανάδοχου θαλάσσιου μεταφορέα για τη σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος, χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη σύνδεση ως «υπηρεσία μεγάλης εθνικής αξίας και σημασίας».


Όπως αναφέρει, στη δήλωσή του, μετά από τη σχετική  προέγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία η λειτουργία της θαλάσσιας επιβατικής γραμμής Κύπρου-Ελλάδας χαρακτηρίζεται και επιδοτείται ως Υπηρεσία Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (ΥΓΟΣ), και μετά από τη συνακόλουθη έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη διάθεση των απαραίτητων πιστώσεων για την υλοποίηση του έργου αυτού, ανακοινώθηκε, από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας  της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Προκήρυξη ανοικτού Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού για την επιλογή Ανάδοχου Θαλάσσιου Μεταφορέα, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης τιμής-ποιότητος.

«Η επαναλειτουργία της θαλάσσιας σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας, η οποία είχε διακοπεί στις αρχές της δεκαετίας του 1990, αποτελεί υπηρεσία μεγάλης εθνικής αξίας και σημασίας, διευκολύνοντας και ενδυναμώνοντας την επικοινωνία και τις σχέσεις Ελλάδας-Κύπρου, και θα ενισχύσει με τακτά ακτοπλοϊκά δρομολόγια τη συνδεσιμότητα της Κύπρου με την ηπειρωτική Ευρώπη, της οποίας η Κύπρος αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα, προσφέροντας  σημαντικά και πολλαπλά οφέλη», σημειώνει ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ιδιαίτερη αναφορά στη δήλωσή του κάνει στη «σημαντική συμβολή του  Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη» στο συγκεκριμένο έργο.

«Τα Έγγραφα του Διαγωνισμού με Αρ. SDM 13/2020 βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δημοσίων Συμβάσεων του Γενικού Λογιστηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας https://www.eprocurement.gov.cy. Οι ενδιαφερόμενοι προσφοροδότες καλούνται να εξασφαλίσουν τα σχετικά έγγραφα από την ιστοσελίδα αυτή αφού πρώτα εγγραφούν στο εν λόγω ηλεκτρονικό σύστημα. Οι προσφορές θα πρέπει να υποβληθούν μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος το αργότερο μέχρι τις 29 Ιανουαρίου 2021, ώρα 12:00 μ.μ», καταλήγει η δήλωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top