Η Ελβετία ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech

Η Ελβετία ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech

Η χρήση του εμβολίου των εργαστηρίων Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 εγκρίθηκε στην Ελβετία, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική ρυθμιστική αρχή υγείας Swissmedic.


 "Έπειτα από μια σχολαστική εξέταση των διαθέσιμων πληροφοριών, η Swissmedic κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο κατά της Covid-19 των Pfizer/BioNTech είναι ασφαλές και τα πλεονεκτήματά του υπερτερούν των κινδύνων", επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου.
 
"Έπρεπε να πάρουμε αυτήν την απόφαση σύντομα, εγγυώμενοι τον σεβασμό σε τρεις βασικές προϋποθέσεις: την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα", δήλωσε ο διευθυντής της Swissmedic Ράιμουντ Μπρούχιν.
 
Η Ελβετία, με πληθυσμό 8,6 εκατομμυρίων κατοίκων, διασφάλισε την πρόσβαση σε 15,8 εκατομμύρια δόσεις, τις οποίες έχει διαπραγματευτεί με τρία διαφορετικά εργαστήρια: 3 εκατομμύρια με τις Pfizer-BioNTech, 7,5 εκατομμύρια με τη Moderna και 5,3 εκατομμύρια με την AstraZeneca.
 
Χθες, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας ανακοίνωσε νέα μέτρα σε μια προσπάθεια να περιορίσει την επιδημία Covid-19. 
 
Η Ελβετία καταγράφει καθημερινά περισσότερα από 4000 κρούσματα και περισσότερους από 100 νεκρούς. Συνολικά, η χώρα μετρά 400.000 μολύνσεις και 6.000 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας.
 
Από την 22α Δεκεμβρίου, τα εστιατόρια, οι πολιτιστικοί, αθλητικοί χώροι και οι χώροι αναψυχής θα κλείσουν τις πόρτες τους για το κοινό. Αντιθέτως, τα καταστήματα θα μπορούν να μείνουν ανοικτά, με περιορισμένη, ωστόσο, χωρητικότητα, διευκρίνισε η πρόεδρος της χώρας Σιμονέτα Σομαρούγκα. 
 
Οι περιορισμοί θα ισχύσουν τουλάχιστον μέχρι τις 22 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Με το Κυπριακό να βρίσκεται σε μια νέα περίοδο έντονων διπλωματικών διεργασιών, η σημερινή παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στα κατεχόμενα, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα. Μία μόλις εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ηγετών με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η Άγκυρα καλείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, απέναντι στις τελευταίες προτάσεις για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

BEST OF TOTHEMAONLINE