Σε καραντίνα 10 υπάλληλοι του Κτηματολογικού Γραφείου Λευκωσίας - Kρούσματος κορωνοϊού μεταξύ του προσωπικού

Σε καραντίνα 10 υπάλληλοι του Κτηματολογικού Γραφείου Λευκωσίας - Kρούσματος κορωνοϊού μεταξύ του προσωπικού

Σε καραντίνα βρίσκονται τουλάχιστον 10 υπάλληλοι του Κτηματολογικού Γραφείου Λευκωσίας, ύστερα από εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού μεταξύ του προσωπικού που βρίσκεται στο ισόγειο του συγκεκριμένου Γραφείου όπου δέχεται επισκέψεις από το κοινό για διεκπεραίωση διαφόρων υποθέσεων του.
 

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, υπάλληλος του Κτηματολογίου παρουσίασε συμπτώματα γύρω στις 8.00 το πρωί της περασμένης Πέμπτης, με αποτέλεσμα να κλείσει αμέσως για το κοινό το ισόγειο του Τμήματος, όπου εργαζόταν.

Το ίδιο πρωινό που εμφανίστηκε το κρούσμα κορωνοϊού μετέβη ειδική μονάδα του Υπουργείου Υγείας, η οποία προέβη σε έλεγχο rapid test σε όλο το προσωπικό του Κτηματολογίου που πέρασε έστω και κάποια στιγμή από το ισόγειο του Τμήματος ή είχε στενή επαφή με τον συγκεκριμένο υπάλληλο για τη διεκπεραίωση εργασιών του Κτηματολογίου.
 
Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ακολουθώντας πλήρως το υγειονομικό πρωτόκολλο, οι αρχές του Κτηματολογίου κάλεσαν ειδική μονάδα στη συνέχεια για ψεκασμό στο ισόγειο του Τμήματος, το οποίο παρέμεινε κλειστό για όλη την ημέρα, ενώ τέθηκαν σε καραντίνα 14 ημερών ο συγκεκριμένος υπάλληλος μαζί με άλλους εννέα υπαλλήλους του Κτηματολογικού Γραφείου Λευκωσίας, οι οποίοι θεωρήθηκαν στενές επαφές.

Προς αναπλήρωση του προσωπικού που βρίσκεται σε καραντίνα, έτσι ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες, οι οποίες λόγω του τέλους του έτους είναι ιδιαίτερα αυξημένες, το Κτηματολόγιο μετέφερε στο ισόγειο, την επόμενη ημέρα, προσωπικό του Γραφείου από άλλους ορόφους.

Στόχος πάντως του Κτηματολογίου, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, είναι να διεκπεραιωθούν, αν είναι δυνατό, όλες οι κτηματολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν, πριν από την λήξη του έτους, παρά την απουσία του μεγάλου αριθμού υπαλλήλων, οι οποίοι προβλέπεται να επιστρέψουν στις εργασίες τους αρχές Ιανουαρίου του 2021.
 
Υπάρχει το ενδεχόμενο, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι να επιστρέψουν νωρίτερα και πριν από το τέλος του έτους, εφόσον σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας, προβούν σε PCR τεστ την 10η ημέρα και είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έντονη δυσαρέσκεια ΠτΔ προς Ολγκίν για τη συνάντηση με τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα

Έντονη δυσαρέσκεια ΠτΔ προς Ολγκίν για τη συνάντηση με τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, εξέφρασε στην Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, την έντονη δυσαρέσκειά του για τη συνάντηση που είχε η κ. Ολγκίν με τον «πρέσβη» της Τουρκίας στα κατεχόμενα. Αυτό ανέφερε το απόγευμα της Τρίτης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, στο Προεδρικό, με την κ. Ολγκίν, κατόπιν αιτήματος της ίδιας.

BEST OF TOTHEMAONLINE