ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Υπόθεση ηλικιωμένων με κορωνοϊό που πέθαναν χωρίς νοσηλεία σε νοσοκομεία - Δεν απαντάει επί της ουσίας η Δρ. Ζωή Πανά

ΚΥΠΡΟΣ: Υπόθεση ηλικιωμένων με κορωνοϊό που πέθαναν χωρίς νοσηλεία σε νοσοκομεία - Δεν απαντάει επί της ουσίας η Δρ. Ζωή Πανά

Δεν απαντάει επί της ουσίας η Δρ. Ζωή Πανά, μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, αλλά και εκ των υπευθύνων του σχεδιασμού για τους οίκους ευγηρίας, σε σχέση με τον θάνατο 4 ηλικιωμένων σε οίκους ευγηρίας από κορωνοϊό, χωρίς να έχει προηγηθεί νοσηλεία τους.

Σημειώνουμε πως οι ηλικιωμένοι είχαν διαγνωστεί με κορωνοϊό και παρέμειναν στους οίκους ευγηρίας που διέμεναν. Πέθαναν χωρίς να προηγηθεί μεταφορά τους για νοσοκομειακή φροντίδα ή σε ΜΕΘ. Η καθυστερημένη ανακοίνωση του θανάτου τους, αλλά και το παράδοξο της μη νοσηλείας τους, εγείρει ερωτηματικά και προκάλεσε την αντίδραση της κοινής γνώμης, η οποία διερωτάται γιατί δεν δόθηκε εντολή από τους γιατρούς που επισκέπτονταν τους οίκους, εάν υπήρχαν, να μεταφερθούν οι άνθρωποι αυτοί σε νοσοκομεία.

Μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο, η Δρ. Ζωή Δωροθέα Πανά, ανέφερε πως η ίδια δεν έχει δει κλινικά τους ηλικιωμένους και ως εκ τούτου, δεν μπορεί να απαντήσει γιατί δεν είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία για περαιτέρω νοσηλεία.

Απάντησε δε και «σε κακεντρεχή σχόλια δημοσιογράφων», όπως είπε, τονίζοντας πως «γίνεται πραγματικά μια συνεργατική προσπάθεια με τις διευθύνσεις των δομών και το κράτος για να βελτιωθούν οι συνθήκες».

Επισήμανε δε πως όπως και τα άλλα άτομα που νοσούν, πρέπει να είναι σε τακτική επικοινωνία με τον προσωπικό τους γιατρό για οδηγίες.
Σε δεύτερη ερώτηση που της τέθηκε, η Δρ. Πανά εξήγησε πως «πράγματι υπάρχουν αρκετοί ένοικοι, όχι η πλειοψηφία, αλλά υπήρχαν και ένοικοι που ήταν κρούσματα και δεν χρειάστηκαν ΜΕΘ ή/και νοσηλευτική φροντίδα. Εννοείται πως πρέπει να παρακολουθούνται καθημερινά, αλλά στο χώρο τους», συμπλήρωσε.

Σε αυτή τη φάση, διευκρίνισε πως με το πρόγραμμα που τρέχει προσπαθεί αφενός να βελτιώσει τον τρόπο λειτουργίας των οίκων ευγηρίας ώστε να μην εισέρχεται ο ιός και αφετέρου, συμβάλλει στον σχεδιασμό για το πως θα λειτουργήσουν στην περίπτωση που εντοπιστούν κρούσματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top