ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Ρεβεγιόν... ανησυχίας - Κέρφιου, Αστυνομία και έλεγχοι σε οικίες

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Ρεβεγιόν... ανησυχίας - Κέρφιου, Αστυνομία και έλεγχοι σε οικίες

Φτάσαμε αισίως στην παραμονή των Χριστουγέννων με την πορεία της πανδημίας να συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της καθημερινότητας.

Παρά τη λήψη αυστηρότερων μέτρων η κατάσταση μέχρι στιγμής κρίνεται τουλάχιστον ανησυχητική με τη χθεσινή έκρηξη των κρουσμάτων να επιβεβαιώνει τους φόβους της τεράστιας μεταδοτικότητας.

477 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά και 3 θάνατοι συνέχισαν το ‘μαύρο’ σερί στην προεόρτια περίοδο ενώ οι περιορισμοί δε μοιάζουν ικανοί να σταματήσουν την εξάπλωση. Η σημερινή μέρα κρούει εκ νέου και δυνατότερα το καμπανάκι κινδύνου αφού οι συναθροίσεις σε οικίες αναμένεται να έχουν την τιμητική τους, ενώ είναι γνωστό τοις πάσι πως αποστάσεις και μέτρα ιδιαίτερα σε σπίτια και προσωπικούς χώρους δεν πρόκειται να τηρηθούν σε απόλυτο βαθμό.

Επί ποδός βρίσκεται και η Αστυνομία Κύπρου με τους ελέγχους σε περίοπτη θέση όμως όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ δεν μπορεί να βρίσκεται παντού. Ιδιαίτερα όσον αφορά τις συγκεντρώσεις σε σπίτια η Αστυνομική Δύναμη δεν δύναται να επέμβει αυταπάγγελτα αλλά μόνο εάν υπάρξει καταγγελία, και ακόμη και έτσι ο ιδιοκτήτης διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει οποιαδήποτε έρευνα.

Η -έστω μικρή- χαλάρωση ενδέχεται να έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία του κόσμου με τις φετινές γιορτές να μοιάζουν πιο παράξενες και ιδιάζουσες από οποιαδήποτε άλλη χρονιά με την κούρσα μεταξύ της διάθεσης του εμβολίου και της έκρυθμης διασποράς του ιού να μπαίνει στην τελική ευθεία.

Σε μια απέλπιδα μάλιστα προσπάθεια να πειστούν και να ευαισθητοποιηθούν αρνητές και γενικότερα όσοι προβληματίζονται για την προέλευση και τις παρενέργειες του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαμήνυσε ότι θα εμβολιαστεί από τους πρώτους και μάλιστα ζωντανά δίνοντας το παράδειγμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top