ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μήνυμα ότι οι κάτοικοι των κοινοτήτων Ακάμα, διεκδικούν μια ήπια αειφόρο ανάπτυξη, στέλνει ο κοινοτάρχης Ίνειας

Το μήνυμα ότι οι κάτοικοι των κοινοτήτων Ακάμα, διεκδικούν μια ήπια αειφόρο ανάπτυξη, στέλνει ο κοινοτάρχης Ίνειας

Το μήνυμα ότι οι κάτοικοι των κοινοτήτων του Ακάμα, διεκδικούν μια ήπια αειφόρο ανάπτυξη, η οποία θα σέβεται το περιβάλλον, αλλά θα οδηγήσει και στη διατήρηση της ανθρώπινης ζωής στην περιοχή, στέλνει με ανακοίνωση του ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ίνειας Γιάγκος Τσίβικος. 

Ο κ. Τσίβικος αναφέρει πως εδώ και λίγο καιρό, μετά και τη δημοσιοποίηση της Μελέτης Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον, οργανωμένα περιβαλλοντικά σύνολα έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους γύρω από το Σχέδιο Αειφόρου Ανάπτυξης του Ακάμα και ειδικότερα για τη δημιουργία ασφαλτικών διόδων στον Ακάμα, που, όπως διατείνονται, αποσκοπεί στη μετατροπή του Ακάμα σε μια κερδοφόρα βιομηχανία.

Αναφέρει επίσης πως το υφιστάμενο καθεστώς των δρόμων απέτυχε να προστατέψει τα δέντρα, τους θάμνους και γενικά τη χλωρίδα της περιοχής, αφού εννιά μήνες τον χρόνο είναι πνιγμένα στη σκόνη, η οποία είναι καταστροφική. 

Προσθέτει ότι στην παρούσα τους κατάσταση, οι δρόμοι στον Ακάμα είναι προσβάσιμοι μόνο με τετράτροχες και αυτοκίνητα 4Χ4, τα οποία προκαλούν μεγάλη ζημιά στο φυσικό περιβάλλον.

Επιπλέον, αναφέρει ότι οι δρόμοι εντός του Ακάμα είναι άκρως επικίνδυνοι, σημειώνοντας πως τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες αριθμού τραγικών δυστυχημάτων, τα οποία οδήγησαν σε θανάτους και σοβαρούς τραυματισμούς.

Επίσης, ο κ. Τσίβικος αναφέρει πως το υφιστάμενο οδικό δίκτυο του Ακάμα δυσχεραίνει την πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων, ασθενοφόρων και οχημάτων του Τμήματος Δασών στην περιοχή, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει, όπως αναφέρει, σε καταστροφικές συνέπειες σε περίπτωση πυρκαγιάς ή ατυχήματος.

Αναφέρει επίσης πως  οι κάτοικοι της περιοχής, οραματίζονται έναν Ακάμα περιβαλλοντικά προστατευμένο και ασφαλή για κάθε Κύπριο πολίτη που επιθυμεί να τον επισκεφτεί και εκφράζει την ελπιδα ότι, “ οι κυβερνώντες θα καταφέρουν να βρουν τη χρυσή τομή, ώστε δίπλα σε αυτό το καταπράσινο περιβάλλον που θα σφύζει από ζωή, να μπορέσουμε να ευημερήσουμε κι εμείς”.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top