ΚΥΠΡΟΣ: Σε ποια σημεία μπορείς να κάνεις rapid test δωρεάν - ΠΙΝΑΚΑΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Σε ποια σημεία μπορείς να κάνεις rapid test δωρεάν - ΠΙΝΑΚΑΣ

Σημεία για τις μονάδες δειγματοληψίας για τον πληθυσμιακό έλεγχο με rapid tests – 29 Δεκεμβρίου 2020

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι για τις 29 Δεκεμβρίου 2020, οι μονάδες δειγματοληψίας για τον έλεγχο του γενικού πληθυσμού με rapid test αντιγόνου θα βρίσκονται στα ακόλουθα σημεία:

 

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα και με προτεραιότητα, όσους απασχολούνται σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού, διανομείς και επαγγελματίες πρώτης γραμμής.

Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, εάν επιθυμούν, από τις κινητές μονάδες εντός 30’ από τη δειγματοληψία.

Το Υπουργείο Υγείας ευχαριστεί τις Τοπικές Αρχές για την προθυμία και τη συνεργασία που προσφέρουν.

Σημειώνεται πως σε συνέχεια εισήγησης από τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2), το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, δεδομένης της παρούσας επιδημιολογικής κατάστασης, με ισχύ από χτες , 28 Δεκεμβρίου 2020, τα θετικά γρήγορα τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του SARS-CoV-2 που διενεργούνται από τις κινητές μονάδες του Υπουργείου Υγείας, θεωρούνται αληθώς θετικά και δεν χρήζουν επιβεβαίωσης με τη μοριακή μέθοδο (RT-PCR), λόγω της υψηλής θετικής προγνωστικής αξίας τους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι πολίτες με θετικό αποτέλεσμα σε rapid test αντιγόνου θα λαμβάνουν την ίδια ημέρα μέσω γραπτού μηνύματος τις οδηγίες αυτοαπομόνωσης για επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19. Την ίδια ώρα, το θετικό στον ιό άτομο θα πρέπει αρχικά να ενημερώσει τις στενές επαφές του για να απομονωθούν μέχρι να επικοινωνήσει μαζί τους η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και να συμπληρώσει πίνακα με τα στοιχεία των στενών του επαφών, και να τον αποστείλει στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Έντονες διαβουλεύσεις για απόσυρση των τριών υποψηφίων - Στόχος, η ενότητα στο κόμμα

ΕΔΕΚ: Έντονες διαβουλεύσεις για απόσυρση των τριών υποψηφίων - Στόχος, η ενότητα στο κόμμα

Ενώ η ΕΔΕΚ, βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, για την ανάδειξη του νέου προέδρου στην ηγεσία του κόμματος, οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνεχίζονται για την εξεύρεση μεταβατικού προέδρου στο κόμμα, μέχρι την επόμενη εκλογική διαδικασία, που σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, έχει καθοριστεί μέσα στον επόμενο χρόνο, μετά τις βουλευτικές εκλογές, του 2026.