ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Περνούν το κατώφλι του Προεδρικού οι επιδημιολόγοι - Στο τραπέζι τα δύο σενάρια για αυστηρότερα μέτρα

Περνούν το κατώφλι του Προεδρικού οι επιδημιολόγοι - Στο τραπέζι τα δύο σενάρια για αυστηρότερα μέτρα

Το κατώφλι του Προεδρικού θα περάσουν στις 11 το πρωί, τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας, με στόχο να παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους για τα επόμενα μέτρα για αναχαίτιση της πανδημίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες (4/1) είχαν ενημερώσει τον υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου.  

Την τελική απόφαση για επιπρόσθετα πιο αυστηρά μέτρα θα λάβει το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάσει την Πέμπτη στις 11:00 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η αυστηροποίηση των μέτρων και τα δύο σενάρια

Το σενάριο της αυστηροποίησης των μέτρων θεωρείται πλέον δεδομένο, με τα μέλη της επιστημονικής ομάδας να προτείνουν έναν τύπο γενικού lockdown, που θα περιλαμβάνει και περιορισμό στις μετακινήσεις, με ενδεχόμενη την επαναφορά του sms.

Στο μεταξύ, ο περιορισμός των συναθροίσεων θα συνεχίσει να υφίσταται, αφού οι επιδημιολόγοι θεωρούν πως είναι το κλειδί στον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα για αναχαίτιση της πανδημίας, που βρίσκονται σε ισχύ λήγουν στις 10 Ιανουαρίου, ωστόσο, η αύξηση των νοσηλευομένων, οι διαθέσιμες κλίνες για την Covid-19, που είναι στα όρια τους, καθώς επίσης ο εντοπισμός του νέου στελέχους του ιού από το Ηνωμένο Βασίλειο έθεσαν τις αρχές σε συναγερμό, με πιθανότερο σενάριο να ληφθούν αποφάσεις νωρίτερα.

Πάντως, αριθμός μελών από την επιστημονική ομάδα θεωρούν μεν την επέκταση των μέτρων αναμφισβήτητη, ωστόσο, δεν είναι υπέρ ενός ολικού lockdown, αφού όπως υποστηρίζουν, υπάρχουν άλλα μέτρα, τα οποία αθροιστικά ή συνολικά, μπορούν να λειτουργήσουν εξίσου καλά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top