ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: To Lockdown στα πρωτοσέλιδα του Τύπου την Παρασκευή 8/1 - «Δεν τα καταφέραμε» - «Έξοδοι με δύο sms...»

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: To Lockdown στα πρωτοσέλιδα του Τύπου την Παρασκευή 8/1 -  «Δεν τα καταφέραμε» - «Έξοδοι με δύο sms...»

Η σημερινή απόφαση και ανακοίνωση εκ μέρους της Κυβέρνησης των νέων μέτρων και ενός νέου lockdown για αναχαίτιση της Πανδημίας του κορωνοϊού, τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και της οικονομίας εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, η κατάσταση στα σχολεία σε σχέση με την τηλεκπαίδευση, η μεγάλη αύξηση της ανεργίας τον Δεκέμβριο και η κάθοδος της Τζέιν Χολ Λουτ στην Κύπρο, αποτελούν τα κυριότερα θέματα των πρωτοσέλιδων των κυπριακών εφημερίδων σήμερα.


Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Φόβοι για την οικονομία από το σημερινό lockdown» πως έντονη είναι η ανησυχία που διακατέχει επιχειρηματίες, εργοδοτούμενους και οικονομικούς παράγοντες για την πορεία της οικονομίας μετά και το δεύτερο lockdown που αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η Κυβέρνηση. Αλλού, γράφει για το παγκόσμιο σοκ μετά τη προχθεσινή εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο. Σε άλλο της θέμα γράφει πως σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, δεν είναι στις προτεραιότητες του Προέδρου το θέμα του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Έξοδοι με δύο sms και.. άγνωστα μέτρα στήριξης», γράφει πως η Κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα αυστηρό lockdown με τεράστιες οικονομικές συνέπειες και χωρίς ακόμη κρατικό προϋπολογισμό. Σε άλλο του θέμα, ο Πολίτης γράφει για τη ραγδαία ετήσια αύξηση, της τάξης του 32%, που κατέγραψε η ανεργία στην Κύπρο τον Δεκέμβριο εξαιτίας κυρίως της πανδημίας. Αλλού, γράφει πως η Τζέιν Χολ Λουτ έρχεται στην Κύπρο αποφασισμένη να δεσμεύσει τις δύο πλευρές για συμμετοχή στην Άτυπη Συνάντηση για το Κυπριακό.
 
«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Lockdown με αναστολή δόσεων», πως ανάμεσα στα μέτρα στήριξης μετά την ανακοίνωση για τα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να είναι η 6μηνη αναστολή δόσεων για επιχειρήσεις που θα υποχρεωθούν να κατεβάσουν ρολά και για δανειολήπτες που δεν έκαναν χρήση του μέτρου προηγουμένως. Αλλού, γράφει για γέννες με καισαρική λόγω κορωνοϊού στο Μακάρειο νοσοκομείο. Σε άλλο του θέμα γράφει πως ο παλιός εξοπλισμός και τα δίκτυα αποτελούν τον αδύναμο κρίκο στην τηλεκπαίδευση.  
 
Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Άνω – Κάτω τα σχολεία και ο Προδρόμου το βιολί του», γράφει πως το Υπουργείο Παιδείας παρουσιάζεται ακόμη ανέτοιμο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ενώ ο Υπουργός «συνεχίζει να μην βλέπει τις πραγματικότητες και να ζει στο δικό του κόσμο». Αλλού, γράφει πως το ΑΚΕΛ δεν έχει καμία ενημέρωση για το περιεχόμενο της επιστολής του Προέδρου Αναστασιάδη στον ΓΓ του ΟΗΕ, προσθέτοντας πως η θέση του ΑΚΕΛ είναι η συνολική λύση του Κυπριακού. Αλλού, γράφει για την αύξηση 32% της ανεργίας τον Δεκέμβριο.
 
Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η Κύπρος προετοιμάζεται για το lockdown», γράφει πως οι πολίτες αναμένουν την αυστηροποίηση των μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας, με ενδεχόμενη επαναφορά της χρήσης sms για τις μετακίνηση τους. Αλλού γράφει για την ερευνητική επιτροπή στο θέμα του σφαγείου του CYPRA, η οποία ορκίστηκε χθες. Σε άλλο της θέμα γράφει πως η ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας έχει μπει σε μια φάση αναμονής.
 
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Ηθικοί αυτουργοί οι κυβερνώντες» για εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ. Σε άλλο της θέμα γράφει πως αποτελούν «τραγωδία για τη δημοκρατία» οι ενέργειες της Υπουργού Δικαιοσύνης Έμιλυς Γιολίτη σε σχέση με το θέμα του λογαριασμού-παρωδία σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι πρόθυμος να παρακαθίσει σε συνομιλίες με τον Τατάρ σε διαδικασία τύπου «όλα τα σενάρια στο τραπέζι».
 
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το κυπριακό Ποντίκι» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Δεν τα καταφέραμε. Ύστατη προσπάθεια για αναχαίτιση της πανδημίας», πως η χώρας μας δεν τα κατάφερε στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας και πως τώρα ξεκινά η ύστατη προσπάθεια για την αναχαίτιση. Αλλού, γράφει πως το Facebook θα προσφέρει αναβαθμισμένη ασφάλεια σε περισσότερους χρήστες. Σε άλλο της θέμα γράφει για τις αλλαγές στην αποστολή ταχυδρομείου που έχουν ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top