ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ο μεταβατικός Φεβρουάριος, οι συναθροίσεις και το κέρφιου

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ο μεταβατικός Φεβρουάριος, οι συναθροίσεις και το κέρφιου

Με τη συνάντηση στο Προεδρικό μεταξύ Προέδρου της Δημοκρατίας και Επιστημονικής και Συμβουλευτικής ομάδας τέθηκε η κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης των μέτρων που θα ισχύσουν από την 1η Φεβρουαρίου.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να προκύψουν μετά και το πέρας του αυριανού Υπουργικού Συμβουλίου (Τετάρτη 27/1) με αρκετές από τις χαλαρώσεις να έχουν ήδη γίνει λίγο πολύ γνωστές. Το προσεκτικό άνοιγμα του λιανικού εμπορίου που θα αφορά τα μικρά καταστήματα καθώς και η επιστροφή μερίδας μαθητών στις σχολικές μονάδες με φυσική παρουσία μοιάζουν στο παρόν στάδιο σαν οι μεγαλύτερες διαφορές της 1ης Φεβρουαρίου με το μέχρι τώρα lockdown.

Παρά την όποια βελτίωση έχει παρατηρηθεί την τελευταία εβδομάδα στην επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας, διευκρινίζεται πως και στις δύο περιπτώσεις δε θα γίνουν βεβιασμένες κινήσεις αφού αφενός θα μείνουν κλειστά πολυκαταστήματα, υπερκαταστήματα και εμπορικά κέντρα ενώ αφετέρου η επιστροφή στα θρανία αφορά μαθητές Δημοτικής εκπαίδευσης και -ίσως- τελειόφοιτους. Και λέμε αυτές είναι οι κυριότερες αφού τόσο η απαγόρευση συναθροίσεων, όσο και το κέρφιου (παρέα με τα 2 SMS στο 8998) θα συνεχίσουν να μας συντροφεύουν για ακόμη -τουλάχιστον- ένα δεκαπενθήμερο.

Άνοιγμα προβλέπεται και για κομμωτήρια, κουρεία αλλά και κέντρα αισθητικής στην πρώτη φάση αποκλιμάκωσης ενώ θολό παραμένει το τοπίο όσον αφορά το πότε ‘ξεκλειδώνει’ η εστίαση. Αυτό που κατέστησαν σαφές τα διάφορα μέλη της Επιστημονικής Ομάδας αφορά τη συνέχιση του περιορισμού των συναθροίσεων και της αποφυγής οποιουδήποτε συγχρωτισμού εφόσον δεν καθίσταται απόλυτα αναγκαίο αφού τα μέτρα δείχνουν να αποδίδουν καρπούς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top