ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πάμπος Χριστοδούλου: Ποια ομάδα έχει τις περισσότερες πιθανότητες για το πρωτάθλημα – Σε ποια ομάδα θέλει να δουλέψει

Πάμπος Χριστοδούλου: Ποια ομάδα έχει τις περισσότερες πιθανότητες για το πρωτάθλημα – Σε ποια ομάδα θέλει να δουλέψει

Ο Κύπριος προπονητής, Πάμπος Χριστοδούλου, παραχώρησε δηλώσεις την Τρίτη (26-01-2021) στον «Active».

Αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν:

Η ιστορία να εντοπίσεις έναν παίκτη από το εξωτερικό είναι ζόρικη; Μπορείς να πας και σε πρωταθλήματα Β΄ Κατηγορίας στην Αγκόλα; «Εξαρτάται σε ποια ομάδα είσαι, τι μπάτζετ έχεις. Είτε στην Αγκόλα είτε στην Πορτογαλία έχουν αλλάξει τα πράγματα, δεν είναι εύκολα τα πράγματα να φέρεις έναν παίκτη από ομάδα της Β’ Κατηγορίας γιατί όλες οι ομάδες έχουν πλέον έσοδα και πληρώνουν καλά. Δεν είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια. Τα πρώτα χρόνια που ξεκίνησα ερχόντουσαν παίκτες από τέταρτη κατηγορία, όπως για παράδειγμα ο Μαργκάσα. Στην Αγκόλα είναι πιο επικίνδυνα τα πράγματα, μιλάμε για Αφρική».

Συνάντησες στα αλήθεια δυσκολίες στη διαβίωση; «Είχα παίκτες δικούς μου, όπως ο Ρούι Τζούνιορ και ο Φρέντι που με φιλοξένησαν μου έδειχναν που να πάω. Αλλά σίγουρα μόνος δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις αν δεν έχει σεκιούριτι ή κάποιον μαζί σου που να ξέρεις».

Δηλαδή, τώρα η 10η και η 12η ομάδα της Πορτογαλίας έχει μεγαλύτερο μπάτζετ από τις δικές μας; «Αν μιλάμε για μια ομάδα όπως είναι ο ΑΠΟΕΛ, η Ομόνοια, ο Απόλλων σίγουρα κάποιους παίκτες από αυτές τις ομάδες, τις μικρομεσαίες της Πορτογαλίας, να μπορείς να κινηθείς. Ένα παράδειγμα είναι ο Οσέι που φέραμε στη Σαλαμίνα και διακρίνεται. Τον ξέραμε και εγώ και ο Μάκης Παπαϊωάννου. Είχα γνώση της πορτογαλικής αγοράς και βλέπουμε ότι κάνει τη διαφορά εδώ και είναι καλό και για τον ίδιο και για τη Νέα Σαλαμίνα».

Ποια αγορά βλέπεις να ανοίγει για την Κύπρο; «Η Αγκόλα είναι μια καλή αγορά και η αφρικάνικες χώρες γενικά, αλλά δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να φέρεις παίκτη από εκεί εάν δεν έχεις τις γνωριμίες. Επίσης, οι μικρές κατηγορίες της Γαλλίας. Έχει αρκετές ομάδες που φέρνουν τώρα παίκτες από εκεί».

Θέλουμε να μας πεις ποιον παίκτη έφερες από το τίποτα και κατάφερε να αναδειχθεί; Στην ΑΕΛ έφερες παίκτες που έκαναν τη διαφορά και κατακτήσατε το πρωτάθλημα… «Εκεί, στην ΑΕΛ δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιον γιατί ήταν μια σεζόν καταπληκτική και πήραμε το πρωτάθλημα. Όμως, αν βασιστώ στην αξία που πήρε ο παίκτης, γιατί και τον Ορλάντο Σα τον έφερα στην ΑΕΛ και δεν ήταν έτοιμος και μετά πήγε μετεγγραφή όμως είχε ήδη αξία από πριν, θα πω τον Νούριο Φορτούνα τον αριστερό μπακ. Τον φέραμε 18 χρονών και μετά πωλήθηκε πέραν του 1.000.000 ευρώ. Ήταν ο Ντεντέ και άλλα αρκετά παιδιά, ο Αϊρόσα, ο Μπεμπέ. Είναι και ο Λούκας Σόουζα που πήρε μετεγγραφή από τον ΑΠΟΕΛ στην Κίνα, τον είχαμε φέρει στην ΑΕΛ».

Σου λείπει ο πάγκος; «Η αλήθεια, ναι. Και 1-2 μέρες να μείνεις χωρίς τον πάγκο σίγουρα μου λείπει. Αλλά, κάποια στιγμή χρειάζεσαι και λίγη ξεκούραση να γεμίζεις τις μπαταρίες σου. Εάν δεν ήταν ο κορωνοϊός σίγουρα δεν θα ήμουνα Κύπρο. Θα ήμουνα στο εξωτερικό να παρακολουθούσα σεμινάρια, ομάδες. Μου αρέσει να βλέπω προετοιμασίες, να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου γιατί το ποδόσφαιρο καθημερινά εξελίσσεται».

Σου έλειψε ο πάγκος ομάδας με καθημερινή τριβή ή της Εθνικής Κύπρου; «Ο κάθε πάγκος είναι ξεχωριστός. Ο καθημερινής τριβής πάγκος εργάζεσαι διαφορετικά, στην Εθνική όποιος νομίζει ότι όποιος ομοσπονδιακός δεν έχει φόρτο εργασίας λανθάνετε. Εγώ καθημερινά σχεδόν έβλεπα αγώνες, πήγαινα στα γραφεία της ΚΟΠ και παρακολουθούσα τους νεαρούς, τι εξέλιξη είχαν. Είναι διαφορετικό είδος δουλειάς. Δεν σημαίνει επειδή δεν έχεις καθημερινά προπόνηση ότι δεν έχεις δουλειά. Εγώ, θέλω να είμαι σε μία ομάδα με στόχους και όραμα. Όπως αυτό που κάναμε στην ΑΕΛ για παράδειγμα. Εμένα ως Πάμπος μου δίνει περισσότερη ενέργεια να πετυχαίνω κάτι σε ομάδα που δεν έχει πετύχει κάτι και να το θέλουν τόσο πολύ η διοίκηση και ο κόσμος».

Ποια ομάδα σε έχει εντυπωσιάσει στο φετινό πρωτάθλημα και σε ποια δίνεις περισσότερες πιθανότητες για τον τίτλο; «Κάθε βδομάδα αλλάζει το φαβορί για το πρωτάθλημα. Δεν έχει δείξει καμία ομάδα από τις τέσσερις ότι έχει αυτή τη μεγάλη σταθερότητα. Αλλάζουν τα δεδομένα. Σίγουρα, αυτό που βλέπω με βάση τους αγώνες που έμειναν βλέπω ότι η Ομόνοια έβγαλε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα από τους υπόλοιπους. Αν η Ομόνοια δεν χάσει από τις φαινομενικά μικρές ομάδες, γιατί όλες οι ομάδες από τη μέση και πίσω είναι δυνατές και δυσκολεύουν τους μεγάλους, θα κτίσει διαφορά. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει φαβορί. Πιστεύω και οι τέσσερις θα το παλέψουν, αν όχι μέχρι το τέλος, θα χρειαστούν αρκετές βδομάδες για να μιλάμε για φαβορί».

Από τον Απόλλων τι σε εντυπωσιάζει; «Είναι μια ομάδα με ταλέντο, εμπειρία και παίκτες που είναι χρόνια μαζί. Τα τελευταία παιχνίδια μπορεί να μην σε εντυπωσιάζει, αλλά από το τίποτα μπορεί να σκοράρει και να πάρει τους βαθμούς. Είχε κάποιους τραυματισμούς σε σημαντικές θέσεις που στοίχισαν βαθμούς σε παιχνίδια που έπρεπε να κερδίσει. Αν του βγουν οι προσθήκες που έκανε τώρα θα είναι εκεί. Είναι μια ομάδα έμπειρη, με πλειάδα ικανών παικτών, δεμένη λόγω της παρουσίας παικτών αρκετά χρόνια μαζί».

Δεν δείχνει πιο δεμένη ομάδα, με περισσότερο ομαδικό πνεύμα η Ομόνοια; «Η Ομόνοια είναι μια δεμένη ομάδα, αλλά στην Ομόνοια υπάρχουν παίκτες καλύτερης ποιότητας. Έχει κάποιους παίκτες κλειδιά. Έχει ένα στυλ παιχνιδιού, έχει εμπειρία και ταλέντο με τους μικρούς. Και η Ανόρθωση είναι ισχυρή και η ΑΕΛ. Είναι όλες οι ομάδες εκεί».

Η ΑΕΛ θα μείνει εκεί στα ψηλά μέχρι τέλος; «Εγώ το πιστεύω. Η ΑΕΛ το έχει δείξει ότι είναι ομάδα συνόλου. Μπορεί να έχασε κάποια ματς που έπρεπε να τα κερδίσει, αλλά είναι εκεί στα ψηλά. Έχει όλα τα φόντα, έχει πλειάδα παικτών και όποιες απουσίες και να έχει πιστεύω είναι κοντά στον ίδιο παρανομαστή με τις υπόλοιπες ομάδες για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα».

Είναι αλήθεια ότι τότε με τον Σοφοκλέους λέγατε ότι θα πάτε να πιάσετε το πρωτάθλημα στη χρυσή σεζόν της ΑΕΛ πριν αρχίσει το πρωτάθλημα; «Αν θυμάστε την προηγούμενη χρονιά η ομάδα κινδύνευσε να πέσει κατηγορία. Πήγα εκεί και σίγουρα το κτίσιμο της ομάδας έγινε με περιορισμένο μπάτζετ. Στην αρχή δεν μπορούσες να πεις κάτι, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι βλέποντας την εικόνα της ομάδας σιγά – σιγά λέγαμε ότι αυτή η ομάδα κάτι καλό πάει να κάνει. Και όποτε πήγαινα στο γραφείο του χαριτολογώντας λέγαμε “πάμε να γλυτώσουμε την κατηγορία” και στο τέλος της μέρας μας βοήθησε ο Θεός και πήραμε το πρωτάθλημα».

The post Πάμπος Χριστοδούλου: Ποια ομάδα έχει τις περισσότερες πιθανότητες για το πρωτάθλημα – Σε ποια ομάδα θέλει να δουλέψει appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top