Απερίγραπτο έγκλημα στο Μεξικό: Συνελήφθησαν 12 αστυνομικοί για τη σφαγή 19 ανθρώπων στα σύνορα με τις ΗΠΑ

Απερίγραπτο έγκλημα στο Μεξικό: Συνελήφθησαν 12 αστυνομικοί για τη σφαγή 19 ανθρώπων στα σύνορα με τις ΗΠΑ

Μια ντουζίνα μεξικανοί αστυνομικοί κατηγορούνται πια επισήμως για τον φόνο 19 ανθρώπων, μεταναστών κυρίως, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν καμένες μέσα σε βαν κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα.

Και οι 12 κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, κατάχρηση εξουσίας, αλλά και παρεμπόδιση της έρευνας για το ανατριχιαστικό εύρημα της 22ας Ιανουαρίου.

Την ανακοίνωση έκανε ο εισαγγελέας της περιοχής, Irving Barrios Mojica, ο οποίος απέδωσε επίσης κατηγορίες και σε 8 ακόμα μεξικανούς υπαλλήλους της υπηρεσίας μετανάστευσης, για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπουργού Εσωτερικών, Olga Sanchez Cordero, η υπηρεσία μετανάστευσης είχε κατάσχει αρχικά το βαν, το άφησαν ωστόσο να φύγει πριν τη μαζική δολοφονία.

Η αστυνομία δήλωσε πως τα 19 τραγικά θύματα πυροβολήθηκαν και κάηκαν κατόπιν. Μέχρι στιγμής μάλιστα έχουν καταφέρει να αναγνωρίσουν μόλις 4, δύο από το Μεξικό και δύο από τη Γουατεμάλα. Δύο θύματα είναι τόσο καμένα που δεν μπορούν να εξακριβώσουν το φύλο τους.

Το βαν ήταν τμήμα ενός μεγαλύτερου κομβόι που διακινούσε μετανάστες από τη Γουατεμάλα και το Ελ Σαλβαδόρ στις ΗΠΑ. Μαζί τους ήταν και ένοπλοι, για προστασία από τα καρτέλ που λειτουργούν σε κάποια σημεία της διαδρομής.


Ίσως το έγκλημα να έχει σχέση με τα καρτέλ των ναρκωτικών, όπως θέλουν τα ρεπορτάζ τοπικών μέσων. Για την ώρα πάντως η αστυνομία του Μεξικού δεν έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια του φρικιαστικού εγκλήματος.

Συνεργάζεται ωστόσο με τις αρχές της Γουατεμάλας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο τραπέζι πιθανές ημερομηνίες για νέα συνάντηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν

Κυπριακό: Στο τραπέζι πιθανές ημερομηνίες για νέα συνάντηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να συζητηθούν ημερομηνίες για να καθοριστεί το πότε θα γίνει η νέα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ από αρμόδιες πηγές.

BEST OF TOTHEMAONLINE