ΔΙΕΘΝΗ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πάνω από 126.000 τα θύματα στο Ηνωμένο Βασίλειο με βάση τα πιστοποιητικά θανάτου

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πάνω από 126.000 τα θύματα στο Ηνωμένο Βασίλειο με βάση τα πιστοποιητικά θανάτου

Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου στην Αγγλία και στην Ουαλία καταγράφηκαν 8.433 θάνατοι που σύμφωνα με τα πιστοποιητικά θανάτου οφείλονταν στην COVID-19.

Τα νεότερα σχετικά στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS) δείχνουν ότι εκείνη την εβδομάδα το 45,7% του συνόλου των θανάτων που σημειώθηκαν αποδόθηκαν στον κορωνοϊό, το υψηλότερο ποσοστό από την αρχή της πανδημίας.

Αν προσμετρηθούν τα στοιχεία για τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία, έως τις 29 Ιανουαρίου είχαν σημειωθεί 126.023 θάνατοι σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο που με βάση τα πιστοποιητικά θανάτου οφείλονταν στον κορωνοϊό.

Ο επίσημος απολογισμός από τη βρετανική Κυβέρνηση μέχρι και χθες τοποθετούσε τον αριθμό των νεκρών της πανδημίας στη χώρα σε 112.798. Η διαφορά οφείλεται στο ότι το Υπουργείο Υγείας προσμετρά μόνο θανάτους επιβεβαιωμένων φορέων του ιού που σημειώθηκαν εντός 28 ημερών από τη θετική διάγνωση.

Κατά τον Ιανουάριο υπήρξαν 19 συναπτές ημέρες, από τις 7 έως τις 25 του μήνα, με περισσότερους από χίλιους θανάτους ημερησίως.

Από τα επιμέρους στοιχεία προκύπτει επίσης ότι 35.720 τρόφιμοι γηροκομείων στην Αγγλία και στην Ουαλία πέθαναν λόγω κορωνοϊού, πάντα σύμφωνα με τα πιστοποιητικά θανάτου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών, είπε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία για την παρουσίαση της Ολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top