ΚΟΣΜΟΣ

Επιβεβαιώθηκε το τσουνάμι μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στον Ειρηνικό – Τι ανακοινώθηκε

Επιβεβαιώθηκε το τσουνάμι μετά τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ στον Ειρηνικό – Τι ανακοινώθηκε

Ο ισχυρός σεισμός των 7,7 βαθμών Ρίχτερ που σημειώθηκε στον νότιο Ειρηνικό την Τετάρτη (10/2), αποτέλεσε την αιτία πρόκλησης ενός τσουνάμι, όπως επιβεβαίωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας.

Σημειώνεται πως το Κέντρο Ειδοποίησης για Τσουνάμι είχε δώσει σχετική προειδοποίηση μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, λέγοντας ότι: «Επικίνδυνα κύματα που προκλήθηκαν από τον σεισμό είναι πιθανόν (να πλήξουν τις ακτές) μέσα στις τρεις επόμενες ώρες. Κύματα ύψους από 30 εκατοστά μέχρι ένα μέτρο μπορεί να πλήξουν τα παράλια των Φίτζι, της Νέας Ζηλανδίας και του Βανουάτου».

«Το τσουνάμι επιβεβαιώθηκε» ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η υπηρεσία, προσθέτοντας ότι απειλείται κυρίως το νησί Λορντ Χάου, που απέχει 550 χιλιόμετρα ανατολικά της Αυστραλίας.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 400 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του αρχιπελάγους των νησιών της Πίστης και 430 χλμ. από τα Βανουάτου, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής των ΗΠΑ. Η Νέα Καληδονία βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού και απέχει 1.500 χιλιόμετρα από τα ανατολικά παράλια της Αυστραλίας. Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία εξέδωσαν προειδοποιητικές ανακοινώσεις κυρίως για το νησί Λορντ Χάου και για τα παράλια του Βόρειου Νησιού, καλώντας τους πολίτες να αποφεύγουν τις ακτές.

Οι γαλλικές αρχές προς το παρόν δεν έχουν σημάνει συναγερμό. «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις της κατάστασης με προσοχή, για την περίπτωση που τα πράγματα αλλάξουν», εξήγησε μια πηγή του υπουργείου που είναι αρμόδιο για τα υπερπόντια εδάφη. Σύμφωνα με το Παρίσι, ο σεισμός έγινε ελάχιστα αισθητός στη Νέα Καληδονία και στα Νησιά της Πίστης και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές.

Σημειώνεται πως η περιοχή που περιλαμβάνει τη Νέα Καληδονία και το γειτονικό Βανουάτου ανήκουν στη Ζώνη της Φωτιάς του Ειρηνικού, μια από τις πιο σεισμογενείς του πλανήτη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top