ΠΑΡΑ-THEMA

ΚΥΠΡΟΣ: Δέχονται Κύπριους σε καταλύματα σαν... μόνιμους κάτοικους εξωτερικού - Χαμός για τη γιορτή των ερωτευμένων

ΚΥΠΡΟΣ: Δέχονται Κύπριους σε καταλύματα σαν... μόνιμους κάτοικους εξωτερικού - Χαμός για τη γιορτή των ερωτευμένων

Μετά από καταγγελίες αναγνωστών του ThemaOnline, σχετικά με διαμονή Κυπρίων σε ξενοδοχεία το επερχόμενο Σαββατοκύριακο (ενόψει και της γιορτής των ερωτευμένων) επιχειρήσαμε να ξετυλίξουμε το κουβάρι που δημιουργήθηκε.

Όπως ανέφεραν καταγγελίες λοιπόν, Κύπριοι που είχαν προγραμματίσει τη διαμονή τους για το διήμερο του Αγίου Βαλεντίνου (στη συντριπτική τους πλειοψηφία πριν την επιβολή των αυστηρών περιοριστικών μέτρων) αγωνιούσαν για το αν θα τους επιστραφούν τα χρήματα ή μπορούν να επαναπρογραμματίσουν το διήμερο τους σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Όπως είναι γνωστό και βάσει των διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας, η διαμονή σε ξενοδοχεία της χώρας μας επιτρέπεται μόνο σε μόνιμους κατοίκους εξωτερικού.

Τηλεφωνώντας λοιπόν για να επαναπρογραμματίσουν ή να πάρουν κάποιο voucher, με μεγάλη τους έκπληξη ενημερώθηκαν πως μπορούν να διαμείνουν κανονικά στα ξενοδοχεία, με την υφιστάμενη κράτηση, υπό έναν όρο! Ποιος ήταν αυτός; Υπάλληλοι των ξενοδοχείων τους ζήτησαν να υπογράψουν με την άφιξη τους ένα έντυπο, με το οποίο θα επιβεβαίωναν ότι δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου!

Επί της ουσίας οι ξενοδόχοι αυτοί θα αποποιούνταν οποιασδήποτε ευθύνης σε περίπτωση ελέγχου αφού θα μπορούσαν να προσκομίσουν τις υπογεγραμμένες βεβαιώσεις των πελατών και... ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον Γ.Δ του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρο Ρουσσουνίδη στον οποίο κάναμε γνωστές τις άνωθι πληροφορίες. Ο κύριος Ρουσσουνίδης μας γνωστοποίησε πως το 95% των ξενοδοχείων του ΠΑΣΥΞΕ βρίσκεται σε πλήρη αναστολή λειτουργίας, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως το υπόλοιπο 5% τηρεί κατά γράμμα διατάγματα και πρωτόκολλα του Υπ. Υγείας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, για να διαμείνει κάποιος σε ξενοδοχείο υποχρεούται να προσκομίσει διαβατήριο, αλλά και στοιχεία του εισιτηρίου (ταξιδιωτικά έγγραφα). Στη συνέχεια μας ενημέρωσε πως έχουν φτάσει παρόμοιες φήμες στ’αυτιά του αλλά δεν αφορούν μέλη του ΠΑΣΥΞΕ αλλά στην πλειοψηφία τους ενοικιαζόμενες βίλες και αγροτικά καταλύματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top