ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τι θα γίνει με καφετέριες και εστιατόρια; - Με το πόδι στο φρένο η Κυβέρνηση

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τι θα γίνει με καφετέριες και εστιατόρια; - Με το πόδι στο φρένο η Κυβέρνηση

Η σταθεροποίηση της επιδημιολογικής εικόνας είναι πλέον γεγονός, με τον αριθμό των ημερήσιων επιβεβαιωμένων περιστατικών να γυροφέρνει τα 100. 

Πέραν του μειωμένου αυτού αριθμού, αυτό που προκαλεί χαμόγελα αισιοδοξίας είναι η μείωση του βαθμού θετικότητας αλλά και η μερική -αλλά σημαντική- μείωση νοσηλευομένων που οδηγεί στην αποσυμφόρηση των νοσηλευτηρίων.

Άλλωστε η ευρεία κλίμακα στην οποία διεξάγονται τα δωρεάν ράπιντ τεστ προσφέρει μια μεγαλύτερη εικόνα και διευκολύνει την οποιαδήποτε πρόληψη σε τομέα που ενδεχόμενως να ξεφύγει. Αν και πολύ νωρίς (μόλις στην 5η μέρα μετά το κύμα χαλαρώσεων) για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, εντούτοις σε πρώτη φάση οι εικόνες από το άνοιγμα αφήνουν παράθυρο συμμόρφωσης αφού δεν έχουν παρατηρηθεί σημαντικές αποκλίσεις.

Αυτό που καίει τον περισσότερο κόσμο αφορά τους χώρους εστίασης αλλά και τα σχολεία, με τους δύο αυτούς τομείς να σχετίζονται με μεγάλη μερίδα του κοινού. Καφετέριες και εστιατόρια συνεχίζουν είτε με πλήρη αναστολή λειτουργίας, είτε εξυπηρετώντας κοινό με take-away και delivery όμως σαφέστατα έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα εδώ και 2 περίπου μήνες που αδυνατούν να φιλοξενήσουν κοινό.

Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για τα μέσα Μαρτίου, όμως εικάζεται πως μερίδα ιδιοκτητών ΄ορέγεται' να ανοίξει πριν το δεκαήμερο (4 με 14 Μαρτίου) που περιλαμβάνει τις Απόκριες, με σκοπό να μειώσει έστω και σε ένα βαθμό τη χασούρα.

Όσον αφορά τους μαθητές, αυτοί που έχουν προβάδισμα να επιστρέψουν είναι οι μαθητές Λυκείων ενώ η πραγματικότητα είναι πως μέχρι στιγμής όλα δείχνουν να λειτουργούν υποδειγματικά στην τήρηση μέτρων αυτοπροστασίας και πρωτοκόλλων ενώ δεν έχει παρατηρηθεί οποιοδήποτε ζήτημα.

Τέλος παρά το γεγονός πως έχει επιτραπεί -αν και με σωρεία περιορισμών η άθληση- οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων ζητούν το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων και την ομαλότερη λειτουργία των γυμναστηρίων έστω και υπό αυστηρές προυποθέσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top