ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Νέα απάτη μέσω κινητών - Πώς ξεγελούν για δήθεν αναβάθμιση και αποσπούν χρήματα

ΚΥΠΡΟΣ: Νέα απάτη μέσω κινητών - Πώς ξεγελούν για δήθεν αναβάθμιση και αποσπούν χρήματα

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει στο κοινό η Αστυνομία, για προστασία από  απατηλές ενημερώσεις / ειδοποιήσεις διαφόρων εφαρμογών στα κινητά τηλέφωνα, οι οποίες ενδεχομένως αποσκοπούν στην απόσπαση χρημάτων μέσω εγγραφής σε ανεπιθύμητες  συνδρομητικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με κάποιες αναφορές που έχουν γίνει στην Αστυνομία, το τελευταίο χρονικό διάστημα, πολίτες έχουν δεχθεί ειδοποιήσεις στο κινητό τους τηλέφωνο, για υποτιθέμενη αναβάθμιση εφαρμογής επικοινωνίας. Στη συνέχεια οι χρήστες καλούνται να τοποθετήσουν τον τηλεφωνικό τους αριθμό για την αναβάθμιση και αντί αυτού, γίνεται εγγραφή τους συνδρομητικές υπηρεσίες, οι οποίες χρεώνουν με την αποστολή μηνυμάτων sms.

Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στο κοινό σχετικά με τέτοιες ενημερώσεις που δέχεται στο κινητό του τηλέφωνο καθότι πρόκειται για κακόβουλες ενέργειες.

Σε περίπτωση που πολίτες έχουν ήδη εγγραφεί εν αγνοία τους σε συνδρομητικές υπηρεσίες, προτρέπονται όπως επικοινωνήσουν με τον πάροχο τους για έλεγχο της χρέωσης του τηλεφωνικού τους λογαριασμού και όπου διαπιστωθεί απόσπαση χρημάτων, να προβαίνουν σε καταγγελία στον Αστυνομικό Σταθμό της περιοχής όπου διαμένουν.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top