ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Λευκωσία - Επεισόδια: Πέρασε χειροπέδες σε δέκα πρόσωπα η Αστυνομία - Ξεψαχνίζουν βίντεο και φωτογραφίες οι Αρχές

Λευκωσία - Επεισόδια: Πέρασε χειροπέδες σε δέκα πρόσωπα η Αστυνομία - Ξεψαχνίζουν βίντεο και φωτογραφίες οι Αρχές

Παρατράγουδα και σοβαρής μορφής επεισόδια ανάμεσα σε πολίτες και την Αστυνομία, σημειώθηκαν στη διαμαρτυρία που διοργανώθηκε στη Λευκωσία, από μέλη διαφόρων οργανώσεων. 

Αυτό είχε αποτέλεσμα τη σύλληψη δέκα - μέχρι στιγμής - προσώπων. Αναμένεται να εκδοθούν εξώδικα παραβιάσεις των σχετικών διαταγμάτων, αφότου οι Αρχές μελετήσουν τα βίντεο και τις φωτογραφίες που έχουν στην κατοχή τους. 

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν περισσότεροι από 250 πολίτες, με την Αστυνομία να προχωρά σε ρίψη νερού με στόχο να τους διαλύσει, αφού - πάντοτε σύμφωνα με το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας - απαγορεύονται οι διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις, με στόχο την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

Στόχος των οργανωμένων συνόλων ήταν να διαμαρτυρηθούν για τη διαχείριση της πανδημίας, τα όσα διαδραματίζονται στο θέμα της διαφθοράς. Επίσης ζητούν όπως καταργηθεί το μέτρο της απαγόρευσης των διαδηλώσεων. 

Το σλόγκαν και οι οργανώσεις που συμμετείχαν

«ΩΣ ΔΑΜΕ με τον κρατικό αυταρχισμό και τη φίμωση της αντίθετης άποψης. ΩΣ ΔΑΜΕ με την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας. ΩΣ ΔΑΜΕ με τη διαφθορά», το σλόγκαν των διαμαρτυρόμενων.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν, Accept ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου , Αερικό, Αριστερή Κίνηση - Θέλουμεν Ομοσπονδια , antifa λευkoşa, Antifa Aradippou, Αντιφασιστική Συλλογικότητα Δρόμος, Avli, Barco Pirata Collective, Cyprus Natural Coastline - Πρωτοβουλία για την Διάσωση των Φυσικών ΑκτώνΔίκτυο Δράσης για τη Στέγη και την Πόλη, Εργατική Δημοκρατία, Fabrika KollektiV, Καλλιτέχνες Θεάτρου ΠΕΟ, Κίνημα ενάντια στις Εκποιήσεις, Κίνημα Κυπριωτισμού, Νέα Διεθνιστική Αριστερά, Νεολαία Φίλων της Γης Κύπρου, Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών για τα Ψηλά Κτήρια, Πρωτοβουλία Ενάντια στη Φασιστική Απειλή, Social Club, Σπιριθκιά, Συσπείρωση Ατάκτων/ Sispirosi Atakton, We Circle Collective, 204, 269life Animal Liberation Cyprus

Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς, αστυνομικές δυνάμεις είχαν διασκορπιστεί σε διάφορα σημεία της Λευκωσίας, με σκοπό την πρόληψη οποιονδήποτε περιστατικών.   

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top