ΔΙΕΘΝΗ

Επιστήμονας ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός μπορεί να μην εμφανίστηκε πρώτη φορά στην Κίνα

Επιστήμονας ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός μπορεί να μην εμφανίστηκε πρώτη φορά στην Κίνα

Η προέλευση της πανδημίας του κορονοϊού παραμένει ένα μυστήριο ακόμη και μετά την έρευνα των ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Κίνα, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς να καταλήξει σε οριστικά αποτελέσματα.

Ένας επιστήμονας του ΠΟΥ υποστηρίζει μάλιστα ότι δεν είναι σίγουρο ότι ο ιός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα. Σημειώνεται πως οι ειδικοί του ΠΟΥ φάνηκε να αποκλείουν την περασμένη Δευτέρα το ενδεχόμενο ο ιός SARS-CoV-2 να διέρρευσε από εργαστήριο ιολογίας της Ουχάν, μια υπόθεση που προωθούσε η κυβέρνηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο καθηγητής Τζον Ουάτσον, που συμμετείχε στην αποστολή στην Κίνα για να ερευνηθεί η προέλευση του κορονοϊού, είπε ότι το πέρασμα του ιού από ζώα σε ανθρώπους μπορεί να έλαβε χώρα εκτός των κινεζικών συνόρων.

Όπως είπε ο ίδιος στο BBC, είναι πιθανό η πανδημία να ξεκίνησε από κάποιο ζώο και να μεταδόθηκε στον άνθρωπο από κάποιον «ενδιάμεσο ξενιστή».

Όταν ρωτήθηκε αν είναι σίγουρος ότι ο ιός πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα, ο καθηγητής απάντησε «Όχι». Πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει έρευνα πέρα από τα σύνορα της Κίνας, καθώς και μέσα στην Κίνα.

 

Η συνέντευξη του αξιωματούχου του ΠΟΥ μπορεί να ενισχύσει τις φωνές εκείνες που υποστηρίζουν ότι τα συμπεράσματα της αποστολής προσφέρουν στήριξη στους ισχυρισμούς της Κίνας, η οποία έχει προσπαθήσει επανειλημμένως να πείσει ότι το ξέσπασμα σημειώθηκε εκτός των συνόρων της.

 

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top