ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άντρος Κυπριανού σε Αναστασιάδη: Να ανοίξουν μουσικές σκηνές και χώροι εστίασης – Επιμένει στην παύση Γιολίτη

Άντρος Κυπριανού σε Αναστασιάδη: Να ανοίξουν μουσικές σκηνές και χώροι εστίασης – Επιμένει στην παύση Γιολίτη

Για την πανδημία το άνοιγνα των εστιατορίων και τις μουσικές σκηνές, την άρση απαγορευτικόυ για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αλλά και την παύση της Υπουργύ διακιοσύνης, Έμιλη Γιολίτη συζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

«Σίγουρα το θέμα της δημόσιας υγείας είναι το πιο σημαντικό από όλα κι αυτό θα πρέπει να καθοδηγεί και την όλη δράση και την όλη προσπάθεια ως κράτος. Την ίδια στιγμή όμως πρέπει να συνιπολογιστούν και άλλες παραμέτροι που έχουν επίσης εξαιρετική σημασία. Πρώτα και κύρια την ψυχική υγεία. Τα προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί, σίγουρα η οικονομική δραστηριότητα έχει τεράστια σημασία έτσι ώστε να μπορέσει ο κόσμος να ζήσει σε ένα επίπεδο υποφερτό και να μην οδηγηθεί σε συνθήκες φτώχειας, αλλά έχουν επίσης τη δική τους σημασία και η κοινωνική δραστηριότητα, η κοινωνική δράση, καθώς επίσης και η πολιτική δράση, δεν χρειάζεται να περιμένουμε κατά την άποψη μας μέχρι τις 15 του Μάρτη. Πάντοτε λαμβάνωντας υπόψη τα μέτρα προστασίας να δούμε πως επαναλειτουργόυν και οι μουσικές σκηνές και τα θέατρα, ο πολιτισμός γενικότερα αλλά και τα ωδεία η χώροι σίτισης και σίγουρα η πολιτική δραστηριότητα.

Ο οργανισμός Ην. Εθνών, η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το συμβούλιο της Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν τονίσει κατ’ επανάληψη το τελευταίο διάστημα ότι η αντιμετώπιση της  πανδημίας δεν πρέπει να προκαλεί προβλήματα σε ότι αφορά τουλάχιστον της ελεύθερης έκφρασης και διακιώματος του συναθροίζεστε. Αυτά είναι και η δική μας απαίτηση να γίνουν σεβαστά στην Κύπρο.», ανέφερε ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.»

 «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί τα ωδεία δεν μπορούν να λειτουργούν. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί τα εστιατόριεα δεν μπορούν να λειτουργούν με τα απαράιτητα μέτρα προφύλαξεις.» 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top