ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ανησυχία από αυξημένο αριθμό περιστατικών κορωνοϊού σε δυο δημοτικά της Λεμεσού

Ανησυχία από αυξημένο αριθμό περιστατικών κορωνοϊού σε δυο δημοτικά της Λεμεσού

Αναστάτωση προκάλεσαν αυξημένα περιστατικά κορωνοϊού σε προσωπικό και μαθητές δυο σχολείων των Κάτω Πολεμιδιών, με την Σχολική Εφορεία να βρίσκεται σε κινητοποίηση.  Δεν παρουσιάστηκαν σήμερα μαθητές στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου καθώς και οι πλείστοι μαθητές του ΙΖ Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου.

 
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Κάτω Πολεμιδιών, Ανδρέας Θεοδώρου, η Σχολική Εφορεία ενημερώθηκε για περιστατικά κορωνοϊού στα δυο σχολεία από την περασμένη Πέμπτη, δίνοντας οδηγίες για κλείσιμο αιθουσών και απολύμανση χώρων.
 
Χθες, συνέχισε, διαπιστώθηκε ότι από τις εξετάσεις που υποβλήθηκαν μαθητές και δάσκαλοι, υπήρχαν περισσότερα περιστατικά κορωνοϊού, με αποτέλεσμα σήμερα να μην παρουσιαστεί κανένας μαθητής στο Β’ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Γεωργίου, ενώ μόλις 30 με 40 μαθητές παρουσιάστηκαν στο ΙΖ Δημοτικό Αγίου Νικολάου.
 
«Η εκπαίδευση γίνεται μέσω της εφαρμογής Teams, υπάρχουν εκπαιδευτικοί στα σχολεία και εκεί όπου απουσίαζαν εκπαιδευτικοί, λόγω κορωνοϊού, έχουν αντικατασταθεί από το Υπουργείο Παιδείας», συμπλήρωσε.
 
Ήδη, σήμερα το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε η απολύμανση του Β’ Δημοτικού και προχωρούμε και με το ΙΖ Δημοτικό, ανέφερε ο κ.Θεοδώρου, προσθέτοντας πως, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το Σύνδεσμο Γονέων και τις διευθύνσεις των σχολείων «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξεπεράσουμε αυτό το θέμα, που πραγματικά μας έχει αναστατώσει όλους».
 
Την ίδια ώρα τόνισε ότι «δεν υπάρχει θέμα πανικού. Είμαστε σε καλό δρόμο και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε».
 
Ανέφερε τέλος πως, εν αναμονή των νέων εργαστηριακών εξετάσεων σε προσωπικό και μαθητές που δηλώθηκαν ως στενές επαφές, θα στηριχθούν και οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για το πώς θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα δυο σχολεία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top