ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Κυπριακό συζήτησαν Κ. Μητσοτάκης και Ν. Παπαδόπουλος

Το Κυπριακό συζήτησαν Κ. Μητσοτάκης και Ν. Παπαδόπουλος

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Στην συζήτηση τους κυριάρχησε το Κυπριακό ενόψει και της Πενταμερούς Διάσκεψης, ενώ συζήτησαν και την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου, σε όλα τα επίπεδα, για αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας και επεκτατικότητας.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ στο πέρας της συνάντησης δήλωσε ότι είχε μία χρήσιμη, εγκάρδια και παραγωγική συνάντηση μαζί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, «Ως Δημοκρατικό Κόμμα, τονίσαμε για ακόμη μια φορά την αναγκαιότητα να ξεκαθαρίσει η βάση της λύσης σε αυτή τη συνάντηση. Δε θα πρέπει να επιτραπεί σε οποιαδήποτε πλευρά να θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων άλλες μορφές λύσης από αυτή που έχει καθοριστεί από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Επανέλαβε επίσης ότι ο κ. Γκουτέρες δεν πρέπει να επιτρέψει στην Τουρκία να καταθέσει προτάσεις λύσης δύο κρατών ή συνομοσπονδίας αλλά και την «αναγκαιότητα να προσκληθεί σε αυτή τη Διεθνή Διάσκεψη η Κυπριακή Δημοκρατία καθώς αυτή η Διεθνής Διάσκεψη θα καταπιαστεί με ζητήματα που αφορούν την Κυπριακή Δημοκρατία», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Επαναλάβαμε για ακόμη μία φορά ως ΔΗΚΟ τη δική μας πρόταση πως θα πρέπει να συσταθεί ένα Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας αναμεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, καθώς είναι πλέον ξεκάθαρο πως η Τουρκία αντιμετωπίζει την Ελλάδα και την Κύπρο ως ενιαίο εχθρό και άρα απαιτείται η καλύτερη δυνατή συνεργασία αναμεταξύ των χωρών μας για να αντιμετωπίσουμε τους κοινούς κινδύνους αλλά και για να διαφυλάξουμε τα κοινά εθνικά μας συμφέροντα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος.   

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ θα συνεχίσει τις επαφές του με την πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας καθώς την Τετάρτη (10/3) θα έχει συναντήσεις με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελαροπούλου και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top