Φωταγώγηση κτηρίων με τα εθνικά χρώματα στον πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Φωταγώγηση κτηρίων με τα εθνικά χρώματα στον πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, θα φωταγωγηθούν συμβολικά κτήρια με τα εθνικά χρώματα, όπως ανακοίνωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου.

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Εθνική Επανάσταση του 1821 και την Παλιγγενεσία, «όπως είχα ενημερώσει τις προάλλες και τον Πρέσβη της Ελλάδος Θεοχάρη Λαλάκο, θα φωταγωγήσουμε συμβολικά ορισμένα κτήρια με τα εθνικά χρώματα».
 
Συγκεκριμένα, είπε ότι από τις 24 Μαρτίου μέχρι και την 1η Απριλίου θα φωταγωγηθεί με τα εθνικά χρώματα προς τιμήν της Επανάστασης του 1821 το κτήριο του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, όπως και ένα σχολείο σε κάθε πόλη της Κύπρου.
 
Όπως ανέφερε, έχουν επιλεγεί για τον σκοπό αυτό κάποια σχολικά κτήρια σε κεντρική και περίοπτη θέση και συγκεκριμένα στη Λευκωσία θα φωταγωγηθεί η Α’ Τεχνική Σχολή στην είσοδο της πόλης, αλλά και τιμής ένεκεν το Παγκύπριο Γυμνάσιο, στη Λεμεσό, το Λύκειο Αποστόλου Παύλου και Πέτρου, στη Λάρνακα το Παγκύπριο Λύκειο, στην Πάφο το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’  και στο Παραλίμνι το Λύκειο Παραλιμνίου.
 
Σημείωσε, τέλος, ότι μετά από συνεννοήσεις που έγιναν θα φωταγωγηθεί με τα εθνικά χρώματα και το κεντρικό στάδιο της χώρας, το Γ.Σ.Π., από τις 24 μέχρι τις 28 Μαρτίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.

BEST OF TOTHEMAONLINE