ΚΥΠΡΟΣ

Εμβόλια, Τουρκία και διατλαντικές σχέσεις στην πρώτη μέρα της Συνόδου Κορυφής

Εμβόλια, Τουρκία και διατλαντικές σχέσεις στην πρώτη μέρα της Συνόδου Κορυφής

Η αύξηση της παραγωγής εμβολίων είναι η βασικότερη προτεραιότητα της ΕΕ και επ’ αυτού θα συζητήσουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων κατά την αυριανή Σύνοδο Κορυφής, ενώ ταυτόχρονα θα δώσουν την εντολή στο Συμβούλιο των κρατών μελών να προχωρήσει με γρήγορο ρυθμό στην τεχνική διαδικασία προετοιμασίας για την πρόταση της Κομισιόν για το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε κοινοτικός αξιωματούχος που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες για την επικείμενη τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 


Ο ίδιος εξήγησε ότι δεν αναμένεται άλλη απόφαση για το πιστοποιητικό, αλλά εντολή στο Συμβούλιο για επιτάχυνση της διαδικασίας. “Δεν είναι δουλειά του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να μπει στις τεχνικές λεπτομέρειες”, εξήγησε. 

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, ο κοινοτικός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι 27 θα υπενθυμίσουν τα συμπεράσματα του Δεκεμβρίου για τη διπλή προσέγγιση. Ανέφερε ότι είδαμε βελτίωση στην Αν. Μεσόγειο, αλλά ταυτόχρονα επιδείνωση στο εσωτερικό (θεμελιώδη δικαιώματα και κράτος δικαίου). Ο ίδιος εξήγησε ότι στη δήλωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα περιέχεται ως προς την εφαρμογή της θετικής ατζέντας αιρεσιμότητα που σχετίζεται με το Κυπριακό, τις συνομιλίες με την Ελλάδα, και την εσωτερική κατάσταση γύρω από το κράτος δικαίου. Στο τραπέζι θα τεθεί και το μεταναστευτικό εξήγησε ο κοινοτικός αξιωματούχος.

H τηλεδιάσκεψη θα ξεκινήσει στις 13:00 τοπική ώρα Βρυξελλών. Στις 20:45 στην τηλεδιάσκεψη θα συνδεθεί και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζ.Μπάιντεν για τη συζήτηση σχετικά με την ενίσχυση των διατλαντικών σχέσεων. Στην ατζέντα της ίδιας ημέρας περιλαμβάνεται και σύντομη ενημέρωση του Προέδρου Μισέλ για τις εξελίξεις με τη Ρωσία, μετά το τηλεφώνημά του με τον Βλ.Πούτιν. 

 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top