Περίπου 3.000 χωρικοί από τη Μιανμάρ κατέφυγαν στην Ταϊλάνδη έπειτα από αεροπορικούς βομβαρδισμούς

Περίπου 3.000 χωρικοί από τη Μιανμάρ κατέφυγαν στην Ταϊλάνδη έπειτα από αεροπορικούς βομβαρδισμούς

Περίπου 3.000 κάτοικοι σε χωριά της πολιτείας Κάρεν στην νοτιοανατολική Μιανμάρ κατέφυγαν σήμερα στην Ταϊλάνδη έπειτα από τις αεροπορικές επιδρομές του στρατού σε μια περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο μιας εθνοτικής ένοπλης ομάδας, όπως έγινε γνωστό από μια οργάνωση ακτιβιστών και από τοπικά μέσα ενημέρωσης. 

Ο στρατός της Μιανμάρ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές σε πέντε περιοχές της συνοικίας Μουτράου, κοντά στο σύνορο, περιλαμβανομένου ενός καταυλισμού εκτοπισμένων, σύμφωνα με την Οργάνωση Γυναικών της Κάρεν.

"Προς το παρόν οι χωρικοί κρύβονται μέσα στη ζούγκλα καθώς περισσότεροι από 3.000 πέρασαν στην Ταϊλάνδη αναζητώντας καταφύγιο", ανέφερε ανακοίνωση της οργάνωσης.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - Κοινή επιχείρηση με ΗΠΑ - Tην ονόμασαν «Lion's Roar»

LIVE: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - Κοινή επιχείρηση με ΗΠΑ - Tην ονόμασαν «Lion's Roar»

Αναφορές για έκρηξη που ακούστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μαρτυρίες αυτοπτών, την ίδια ώρα σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για «την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων». Λίγη ώρα αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ενώ όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΤnews στο Τελ Αβίβ, Γιώργος Σιδέρης ο Υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ κήρυξε ειδική και άμεση κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE