ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Με αυτές τις χαλαρώσεις θα κάνουμε... Πάσχα - Όλες οι πληροφορίες

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Με αυτές τις χαλαρώσεις θα κάνουμε... Πάσχα - Όλες οι πληροφορίες

Όπως έχει επί της ουσίας εξαγγελθεί οι χαλαρώσεις που θ’ανακοινωθούν αύριο (Τετάρτη 31/3) θα είναι ελάχιστες αλλά και προσεκτικές.

Ο λόγος που αναμένεται να συμβεί αυτό αφορά την ρευστή επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας, με τους ειδικούς να θέλουν να προχωρήσουν σε όσο το δυνατόν πιο προσεκτική αποκλιμάκωση των μέτρων.

Στόχος είναι πέραν της ομαλοποίησης της καμπύλης κρουσμάτων και νοσηλειών να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για να προχωρήσει το εμβολιαστικό πλάνο. Με αυτό τον τρόπο αναμένεται να δημιουργηθούν ακόμη πιο ασφαλής συνθήκες που θα μας επιτρέψουν περισσότερες χαλαρώσεις φτάνοντας στις γιορτές του Πάσχα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, επιστρέφουν οι μαθητές Γυμνασίου στις σχολικές αίθουσες (από 2 Απριλίου) ενώ το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και για τους μαθητές Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Λεμεσό.

Ο λόγος που... έντεχνα έγινε η διαρροή πριν την επίσημη ανακοίνωση των μέτρων έχει να κάνει με την ταχύτερη ενημέρωση γονέων και μαθητών που θα υποχρεωθούν να σπεύσουν σε διενέργεια rapid test.

Πέραν της εκπαίδευσης κάποιες μικρές χαλαρώσεις θα δοθούν σε φροντιστήρια, γυμναστήρια, θέατρο (θα αφορούν την αύξηση του μέγιστου αριθμού ατόμων που μπορούν να φιλοξενήσουν) ενώ η μεγάλη συζήτηση γίνεται γύρω από τα SMS.

Πλέον έχει αποκλειστεί το σενάριο κατάργησης τους, ενώ και η συνέχιση με δύο SMS φαίνεται να χάνει έδαφος. Τα δύο σενάρια που φαίνεται να βρίσκονται κάτω από το μικροσκόπιο αφορούν την αύξηση σε 3 σε ημερήσια διάταξη, είτε την αύξηση σε 3 μόνο για Σάββατο και Κυριακή που εκ των πραγμάτων ‘καίγεται’ το χαρτί μετακίνησης εργασίας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top