ΚΟΣΜΟΣ

H EE καταγγέλλει τη Ρωσία για παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στην Κριμαία

H EE καταγγέλλει τη Ρωσία για παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στην Κριμαία

H EE καταγγέλλει τη Ρωσία για παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στην Κριμαία μετά από μια νέα εκστρατεία στρατολόγησης πολιτών στην παράνομα προσαρτημένη περιοχή.


Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) σε γραπτή δήλωση αναφέρει ότι "σήμερα (Πέμπτη), η Ρωσική Ομοσπονδία ξεκίνησε μια ακόμη εκστρατεία στρατολόγησης στην παράνομα προσαρτημένη Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας και την πόλη της Σεβαστούπολης για να συντάξει κατοίκους της χερσονήσου στις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας."

"Αυτή είναι μια άλλη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Η Ρωσική Ομοσπονδία δεσμεύεται από το διεθνές δίκαιο και είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χερσόνησο" προσθέτει.

"Η ΕΕ δεν αναγνωρίζει και δεν θα αναγνωρίσει την παράνομη προσάρτηση της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί τη Ρωσία να σταματήσει κάθε παραβίαση του διεθνούς δικαίου για τη χερσόνησο της Κριμαίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει ακλόνητα την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της" καταλήγει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top