ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Σχέδιο Επιχορήγησης επισκέψιμων εργαστηρίων χειροτεχνίας, βιοτεχνίας και οινογαστρονομίας σε ορεινές, ακριτικές και περιοχές της υπαίθρου από το Υφυπουργείο Τουρισμού

Σχέδιο Επιχορήγησης επισκέψιμων εργαστηρίων χειροτεχνίας, βιοτεχνίας και οινογαστρονομίας σε ορεινές, ακριτικές και περιοχές της υπαίθρου από το Υφυπουργείο Τουρισμού

Σε συνέχεια έγκρισης του Υπουργικού Συμβουλίου, το Υφυπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει Σχέδιο για την επιχορήγηση της πραγματοποίησης επισκέψιμων εργαστηρίων χειροτεχνίας, βιοτεχνίας και οινογαστρονομίας στις ορεινές, ακριτικές και περιοχές της Υπαίθρου.

Στόχος του Σχεδίου είναι να δώσει στους Κύπριους και ξένους επισκέπτες την ευκαιρία να επισκεφτούν τις Κοινότητες της Υπαίθρου, ώστε να παρακολουθήσουν δια ζώσης και χωρίς χρέωση καλλιτέχνες/χειροτέχνες να δημιουργούν πίνακες ζωγραφικής, πήλινα αγγεία, ψάθινα καλάθια, κεντήματα, υφαντά κλπ, βιοτέχνες, να παρασκευάζουν τοπικά προϊόντα, όπως χαλούμι, γλυκά του κουταλιού, κρασί, παραδοσιακά αλλαντικά κλπ, καθώς και επαγγελματίες μάγειρες – μέλη του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, να παρουσιάζουν εργαστήρια κυπριακής οινογαστρονομίας.

Οι επισκέπτες, θα έχουν παράλληλα την ευκαιρία να συμμετάσχουν, χωρίς οποιαδήποτε χρέωση, σε βιωματικές δραστηριότητες που θα διοργανώνονται στο πλαίσιο των πιο πάνω εργαστηρίων, αποκομίζοντας μοναδικές - αυθεντικές εμπειρίες. Επιπρόσθετα, θα μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν και στις ξεναγήσεις στην Κοινότητα, οι οποίες θα πραγματοποιούνται από αδειούχο ξεναγό.

Στα πλαίσια της ευρύτερης φιλοσοφίας του εν λόγω Σχεδίου, το Υφυπουργείο Τουρισμού στοχεύει να προωθήσει, αναδείξει και εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της Υπαίθρου. Παράλληλα, επιδιώκεται να τονωθούν, εκτός από τις τοπικές κοινωνίες, οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις αλλά και οι τομείς του πολιτισμού και της οινογαστρονομίας και να δοθεί το έναυσμα για τη δημιουργία καινοτόμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στις συγκεκριμένες περιοχές.

Τα πιο πετυχημένα βιωματικά εργαστήρια θα τύχουν αξιολόγησης για ένταξη τους στην Αυθεντική Διαδρομή Εμπειριών του Υφυπουργείου Τουρισμού, η οποία θα εγκαινιαστεί το επόμενο Φθινόπωρο.

Περισσότερες πληροφορίες για το σχέδιο μπορούν να αντληθούν από την εταιρική ιστοσελίδα του Υφυπουργείου www.tourism.gov.cy.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο τομέας της οικοτεχνίας θα τύχει ανάλογης ανάδειξης και προώθησης από το Υφυπουργείο Τουρισμού, μόλις εγκριθεί η σχετική νομοθεσία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Υπουργός Δικαιοσύνης από το συντονιστικό κέντρο - «Οριετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρμακά»

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης, εκφράζοντας αισιοδοξία πως με την ενεργοποίηση των πτητικών μέσων με το πρώτο φως της ημέρας η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top