ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Tετάρτη 07/04

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Tετάρτη 07/04

Οι δηλώσεις σε σχέση με το κατά πόσον υπάρχει διασύνδεση του εμβολίου της AstraZeneca με θρομβώσεις και η αναμενόμενη  απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) για το θέμα αυτό, οι συνομιλίες των Προέδρων Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον Τούρκο Πρόεδρο στην Άγκυρα, και η θέση που του εξέφρασαν σε σχέση με το Κυπριακό, η κατάσταση στον τομέα της υγείας και το αν θα υπάρξουν περαιτέρω χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα, ενόψει του Πάσχα, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους σήμερα οι εφημερίδες.


H «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Οι καλές σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ περνούν από Κύπρο και Ελλάδα» γράφει πως Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ τόνισαν στον Τούρκο Πρόεδρο την ανάγκη συμμετοχής της ΕΕ ως «ενεργού παρατηρητή» στην επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού. Αλλού αναφέρεται σε νέο σοκ για το εμβόλιο της AstraZeneca και πως σήμερα ή αύριο αναμένεται να ξεκαθαρίσει η εικόνα αν ευθύνεται για θρομβώσεις. Επίσης φιλοξενεί δηλώσεις πολιτικών παραγόντων και άλλων για τον Σωκράτη Χάσικο, ο οποίος απεβίωσε προχθές.
 
Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «’Εμβολιάζουν’ με ανησυχία οι δηλώσεις για AstraZeneca» γράφει πως σήμερα θα ληφθεί απόφαση του ΕΜΑ για τη σχέση του εμβολίου της AstraZeneca με τις θρομβώσεις που θα καθορίσει το εμβολιαστικό μας πλάνο.  Αλλού αναφέρει πως οι Πρόεδροι Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και Κομισιόν έστειλαν το μήνυμα στον Ερντογάν πως η θετική ατζέντα εξαρτάται από την αποκλιμάκωση στην περιοχή. Επίσης γράφει πως η Τράπεζα Κύπρου ενισχύει τις ασφαλιστικές θυγατρικές εταιρείες Eurolife και Γενικές Ασφάλειες Κύπρου.
 
«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Νέο σοκ για Άστρα – Ζένεκα» για δήλωση βόμβα από τον επικεφαλής εμβολίων της Ευρώπης που συνδέει το εμβόλιο της AstraZeneca με θρομβώσεις. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως οι Πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν πήγαν στον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με δώρα και προϋποθέσεις. Αλλού αναφέρεται σε τελεσίγραφο στον ΟΚΥπΥ από όλα τα νοσοκομεία.
 
Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Προσβλέπει στην Πενταμερή η ΕΕ σε ρόλο ενεργού παρατηρητή» γράφει πως οι επόμενες εβδομάδες και μήνες θα δείξουν πόσο μακριά θα προχωρήσουν οι ευρωτουρκικές σχέσεις. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως η Κυβέρνηση θα παραχωρήσει το κτίριο της ΣΠΕ Πολεμιδιών στον Δήμο Αμμοχώστου, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Αλλού αναφέρεται στην Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, σημειώνοντας πως τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας είναι τεράστια, με τους λειτουργούς υγείας να προειδοποιούν για δυναμικά μέτρα.
 
Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η ΕΕ ‘δεσμευμένη στις συνομιλίες για το Κυπριακό’» πως ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, δήλωσε την Τρίτη μετά τη συνάντηση του ιδίου και της Προέδρου της Κομισιόν με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πως η ΕΕ παραμένει δεσμευμένη στην επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού και υποστηρίζει πλήρως την υπό τα ΗΕ διαδικασία ως ένας ενεργός παρατηρητής. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην υπογραφή της συμφωνίας για βελτίωση του αλιευτικού καταφυγίου στην Ορμήδεια. Επίσης γράφει πως οι τουρίστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν ειδικό έντυπο για σκοπούς διακίνησης εφόσον δεν μπορούν να στείλουν sms.
 
Η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα «Η Καθημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κ. Πετρίδης: Θα συνεχισθεί η στήριξη» δημοσιεύει δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη, σύμφωνα με τις οποίες το κράτος θα συνεχίσει να στηρίζει επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Αλλού αναφέρει πως υπάρχουν σκέψεις για πολύ μικρές χαλαρώσεις το Πάσχα. Επίσης γράφει πως μέσα Ιουνίου θα αρχίσουν τα ταξίδια για το εξωτερικό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top