ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πάνε περίπατο οι χαλαρώσεις του Πάσχα - Τι προτείνουν οι επιδημιολόγοι

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πάνε περίπατο οι χαλαρώσεις του Πάσχα - Τι προτείνουν οι επιδημιολόγοι

Όπως είχαμε αναφέρει επανειλημμένα το κάδρο των χαλαρώσεων παρέμενε -και παραμένει- αβέβαιο αφού η επιδημιολογική εικόνα είναι κάτι περισσότερο από ρευστή.

Η κατάσταση των τελευταίων ημερών έχει επιφέρει μια αναστάτωση στις τάξεις της επιδημιολογικής ομάδας, που μπορεί εδώ και δύο περίπου βδομάδες να έλαβε εντολή καταρτίζοντας το πλάνο των Πασχαλινών χαλαρώσεων, κάτι τέτοιο όμως μόνο εύκολο δε μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ο αρχικός σχεδιασμός περιλάμβανε τη μεγάλη γιορτινή έξοδο, με χαλαρώσεις που θα έφερναν πιο κοντά στην κανονικότητα παρομοιάζοντας το με την απαρχή της άρσης των σημαντικότερων περιορισμών. Κάτι τέτοιο ωστόσο δε φαίνεται να προκρίνεται τη δεδομένη στιγμή αφού η κατάσταση φαίνεται να ξεφεύγει από τον έλεγχο.

Η κατάσταση στα νοσηλευτήρια είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη αφού κατά τη χθεσινή μέρα σημειώθηκε -αρνητικό- ρεκόρ νοσηλευόμενων (225) και ο μεγάλος αριθμός ημερήσιων περιστατικών ενδεχομένως να φέρει περαιτέρω πίεση στα νοσηλευτήρια. 

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα που έχουν προκύψει λοιπόν οι νέες συστάσεις ενδέχεται να αφορούν χαλαρώσεις για πολύ συγκεκριμένες ημέρες των εορτών (Μεγάλο Σάββατο, Κυριακή της Αναστάσεως, Δευτέρα του Πάσχα και ίσως και Τρίτη). Η άρση των μέτρων θα αφορά κυρίως την -μερική- αύξηση του μέγιστου αριθμού παρευρισκομένων σε συναθροίσεις που γίνονται σε οικίες ενώ στη ζυγαριά μπαίνει η κατάργηση του μηνύματος στο 8998 μόνο για τις 3 ή 4 ημέρες των εορτών.

Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος δημιουργείται από τη φόρμουλα που αφορά τον εκκλησιασμό, αφού δεδομένα θα είναι τεράστιος ο όγκος των πολιτών που θα θελήσει να εκκλησιαστεί. Ιδιαίτερα από την απαρχή της Μεγάλης Εβδομάδας και με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας αυτή τη στιγμή, η συμβουλευτική ομάδα δεν αναμένεται να δώσει το 'πράσινο φως' για μεγαλύτερες χαλαρώσεις (εκτός αν υπάρξει κάποια δραματική βελτίωση μέχρι την 23η Απριλίου). 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



ΕΚΤΑΚΤΟ: Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια – «Έπεσαν» πυροβολισμοί εναντίον προσώπου

ΕΚΤΑΚΤΟ: Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια – «Έπεσαν» πυροβολισμοί εναντίον προσώπου

Απόπειρα φόνου σε βάρος προσώπου σημειώθηκε στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top