ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οζερσάι: «Το ψευδοκράτος δεν είναι Γαλλία αλλά ούτε Τουρκία»

Οζερσάι: «Το ψευδοκράτος δεν είναι Γαλλία αλλά ούτε Τουρκία»

Το ψευδοκράτος δεν είναι Γαλλία, όμως στο πλαίσιο της κοσμικότητας δεν είναι και Τουρκία, είπε σε δηλώσεις του ο ηγέτης του Κόμματος του Λαού (ΗΡ) Κουτρέτ Όζερσαϊ μιλώντας σε διαδικτυακή τηλεοπτική εκπομπή, σύμφωνα με την «Κίπρις Πόστασι».

Χαρακτήρισε ορθή την απόφαση του «συνταγματικού δικαστηρίου» να ελέγχονται τα μαθήματα Κορανίου από το «υπουργείο παιδείας» και αναφέρθηκε στη δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν ότι «η τδβκ δεν είναι Γαλλία» είπε ότι «η τδβκ δεν είναι Γαλλία, όμως στο πλαίσιο της κοσμικότητας δεν είναι και Τουρκία».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, αναφερόμενος και στο Κυπριακό, ο κ. Όζερσαϊ είπε ότι και οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαίωμα ενός κράτους σημειώνοντας ότι «αν θέσουμε στο τραπέζι στη Γενεύη τη λύση δύο κρατών που διακηρύττουμε και υποστηρίζουμε, υποχρεούμαστε να δείξουμε στον κόσμο ότι αυτό το κράτος είναι χωριστό κράτος και ότι μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις με τη δική του βούληση».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top