Σύσταση στους αμερικανούς τουρίστες να αποφύγουν την Κύπρο λόγω κορωνοϊού από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Σύσταση στους αμερικανούς τουρίστες να αποφύγουν την Κύπρο λόγω κορωνοϊού από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Η οδηγία αναρτήθηκε στον ιστότοπο της αμερικανικής πρεσβείας στην Ρώμη και τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην είδηση.

Η Ιταλία συγκαταλέγεται στις χώρες που, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι αμερικανοί τουρίστες θα πρέπει να αποφύγουν να επισκεφθούν φέτος το καλοκαίρι, λόγω του «πολύ υψηλού επιπέδου κορωνοϊού».

Η οδηγία αναρτήθηκε στον ιστότοπο της αμερικανικής πρεσβείας στην Ρώμη και τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης δίνουν απόψε ιδιαίτερη έμφαση στην είδηση. Παράλληλα, η αμερικανική κυβέρνηση, μέσω του σάιτ της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αιώνια Πόλη, τονίζει:

«Στην Ιταλία υπάρχει από παλιά τρομοκρατικός κίνδυνος, με ομάδες οι οποίες συνεχίζουν να σχεδιάζουν ενδεχόμενες επιθέσεις. Οι τρομοκράτες θα μπορούσαν να επιτεθούν, με μικρή ή και καμία προειδοποίηση, κατά τουριστικών προορισμών, νευραλγικών κέντρων του τομέα μεταφορών, αγορών, εμπορικών κέντρων, εστιατορίων, ξενοδοχείων, κλάμπ και εδρών της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Υπενθυμίζεται ότι απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις αρχές Απριλίου ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι υπογράμμισε την σημασία του να διευκολυνθεί η άφιξη των αμερικανών τουριστών στην χώρα του, για να μπορέσει να ανακάμψει, φέτος, ο τουριστικός τομέας

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρόσθεσε περίπου 100 χώρες στο «Επίπεδο 4» του καταλόγου των ταξιδιωτικών οδηγιών του, συμβουλεύοντας τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν σε αυτές, λόγω «του πολύ υψηλού επιπέδου της Covid-19», όπως ανέφερε.

Σε αυτόν τον αναθεωρημένο κατάλογο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, το Μεξικό, η Γαλλία, η Γερμανία και οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.