ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Εκκλησίες, κέρφιου, σχολεία και εστίαση - Ώρα μηδέν για Μεγάλη Εβδομάδα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Εκκλησίες, κέρφιου, σχολεία και εστίαση - Ώρα μηδέν για Μεγάλη Εβδομάδα

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου (Πέμπτη 22/4) αναμένεται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις που αφορούν τα μέτρα που θα μας συντροφεύουν την Μεγάλη Εβδομάδα.

Τα πάντα παραμένουν ρευστά αφού παρά τις αρχικές εξαγγελίες για παράταση των υφιστάμενων μέτρων για έναν ακόμη μήνα (μέχρι την 15η Μαΐου) η κατάσταση μοιάζει να ξεφεύγει από τον έλεγχο, όλο και περισσότερες επαρχίες βρίσκονται στο κόκκινο, τα ημερήσια επιβεβαιωμένα περιστατικά συνεχίζουν να κινούνται σε ρυθμούς που ‘τρομάζουν’ και με τις νοσηλείες να αναμένεται ν’αυξηθούν δημιουργείται ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.

Για χαλαρώσεις λοιπόν οδεύαμε, ενώ πλέον το αισιόδοξο σενάριο θα αφορά την παραμονή των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων. Τις τελευταίες όμως ώρες πληθαίνουν και φουντώνουν οι φήμες για αυστηροποίηση υπό τον φόβο πισωγυρίσματος.

Τα μέτρα για τη Μεγάλη Εβδομάδα έχουν διαφοροποιηθεί αφού τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα έφεραν αυστηροποιήσεις ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στον τρόπο με τον οποίο θα διεξάγεται ο εκκλησιασμός παρουσία πιστών.

Από τη μία πλευρά αρχικός στόχος της Κυβέρνησης και της επιστημονικής ομάδας ήταν να διεξαχθούν οι λειτουργίες με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό πιστών (φυσική παρουσία) αφού γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η τεράστια αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας.

Από την άλλη θα έπρεπε να βρεθεί η χρυσή φόρμουλα ούτως ώστε αυτό να γίνει με όλα τα απαιτούμενα μέτρα με σκοπό να αποφευχθεί μεγαλύτερη διασπορά.

Το κέρφιου αναμένεται να καταργηθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου με σκοπό να επιτραπεί η παρουσία των πιστών μέχρι το τέλος της λειτουργίας, ενώ η περιφορά του Επιταφίου θεωρείται δεδομένο πως θα γίνει χωρίς την παρουσία κόσμου στον εξωτερικό χώρο των Ιερών Ναών.

Τα σχολεία πιθανότατα θα παραμείνουν κλειστά για μία έξτρα εβδομάδα -μετά το πέρας των πασχαλινών διακοπών- αφού θεωρούνται μία από τις κυριότερες εστίες μετάδοσης.

Η παραμικρή διαφοροποίηση στο κέρφιου (σύσταση που είχε αναφερθεί για να μεταφερθεί εκ νέου από τις 23:00 στις 21:00) αναμένεται να φέρει μεγάλες ανακατατάξεις στον τομέα της εστίασης κάτι που δε φαίνεται να προκρίνεται στο παρόν στάδιο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top