ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έτσι θα μοιάζει το φετινό Πάσχα εν μέσω lockdown - Εκκλησία, συναθροίσεις και SMS

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έτσι θα μοιάζει το φετινό Πάσχα εν μέσω lockdown - Εκκλησία, συναθροίσεις και SMS

Δεύτερο συνεχόμενο Πάσχα που θα περάσουμε στο πολύπαθο νησί μας εν μέσω lockdown αλλά και αυστηρών περιοριστικών μέτρων το φετινό, με την ελπίδα να είναι το τελευταίο κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Όπως αναφέρεται στις νεότερες διευκρινίσεις -και παρά τις αυστηρές αρχικές εξαγγελίες δια στόματος υπουργού Υγείας- έχουν δοθεί κάποιες χαλαρώσεις -που στην συντριπτική τους πλειοψηφία αφορούν τον εκκλησιασμό αλλά και τις πασχαλινές συναθροίσεις- με σκοπό να εορταστεί όσο το δυνατόν πιο οικογενειακά και ανθρώπινα το φετινό Πάσχα. 

Μετά από απόφαση του Προεδρικού -και όχι του Υπουργείου Υγείας- όσοι πιστοί επιθυμούν να εκκλησιαστούν μπορούν να προσέλθουν στους κατά τόπους Ιερούς Ναούς (για όλες τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας) χωρίς να είναι απαραίτητη η αποστολή μηνύματος στο 8998 (για κατ'εξαίρεση μετακίνηση).

Μάλιστα η είσοδος στο εσωτερικό της Εκκλησίας θα επιτρέπεται σε μάξιμουμ 50 άτομα με την προυπόθεση πως αυτά έχουν εμβολιαστεί -και έχοντας συμπληρώσει τουλάχιστον την πάροδο 3 εβδομάδων από την 1η δόση- ενώ για την παρουσία σε εξωτερικούς χώρους (προαύλιο) συστήνεται όπως τηρούνται τα ενδεδειγμένα μέτρα αυτοπροστασίας και αποστασιοποίησης αλλά τονίζεται και το γεγονός πως θα πρέπει οι πιστοί να είναι καθήμενοι. 

Η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ της Ανάστασης (Μεγάλο Σάββατο) παρατείνεται από τις 21κ00 στις 01κ00 με σκοπό να μπορέσουν οι πιστοί να παρακολουθήσουν δια ζώσης την αναστάσιμη ακολουθία ενώ για την Κυριακή του Πάσχα δίνεται 'μπόνους SMS' με τους πολίτες να μπορούν να χρησιμοποιήσουν δύο μηνύματα (συνολικά 6 ώρες). Την ίδια μέρα -και μόνο- επιτρέπεται η επίσκεψη σε οικίες, νοουμένου ότι ο αριθμός των παρευρισκομένων δεν ξεπερνά τα 10 άτομα (συμπεριλαμβάνονται και τα παιδιά). 

Υπενθυμίζεται πως ότι δεν αναφέρεται στις εξαιρέσεις που έχουν ανακοινωθεί εμπίπτει κανονικά στα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν ολόκληρο το δεκαπενθήμερο της επιβολής του lockdown που εκπνέει την 9η Μαίου. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top