ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Στέλιος Χιώτης στο Themaonline: «Η γύμνια της πολιτείας φάνηκε ξεκάθαρα…»

Ο Στέλιος Χιώτης στο Themaonline: «Η γύμνια της πολιτείας φάνηκε ξεκάθαρα…»

Το όνομα του άρρηκτα συνδεδεμένο με τη Αμμόχωστο και η φωνή του ηχεί στ’ αυτιά όλων όταν έρχεται στο μυαλό τους η όμορφη σκλαβωμένη πόλη.

Ο Στέλιος Χιώτης που γνώρισε και αγάπησε ο κόσμος από τα τραγούδια του κατέρχετε στις επικείμενες Βουλευτικές εκλογές διεκδικώντας μια έδρα στο Κοινοβούλιο των Αντιπροσώπων ως υποψήφιος της Επαρχίας Αμμοχώστου με το ΔΗΚΟ.

Σε συνέντευξή του στο Themaonline μας μιλά για την απόφαση του να κατέλθει στις εκλογές, τις θέσεις και τις απόψεις του.

Η συνέντευξη του Στέλιου Χιώτη, υποψήφιου βουλευτή Αμμοχώστου, ΔΗΚΟ, στο Themaonline:

Πως πήρατε την απόφαση κι αποδεχτήκατε την πρόταση του ΔΗΚΟ να κατέλθετε ως Αριστίνδην υποψήφιος Αμμοχώστου;

Πάντοτε στη ζωή μου, παρακολουθούσα στενά και συμμετείχα ενεργά σε αυτό που ορίζουμε ως χρέος μας προς την πατρίδα. Από τα μαθητικά μου χρόνια όπου συμμετείχα στην Άλκιμο Νεολαία ΕΟΚΑ, ήμασταν όλοι ΕΟΚΑ τότε στο Γυμνάσιο Αμμοχώστου, μαθητές και καθηγητές, στην Ανόρθωση, αργότερα στην προσφυγιά στο Λονδίνο στις κινητοποιήσεις και τις αντικατοχικές εκδηλώσεις που κάναμε ως απόδημοι για το θέμα της Κύπρου. Δεν είμαι πολιτικός ούτε φιλοδοξούσα ποτέ να γίνω, παρότι σέβομαι τη δύναμη της πολιτικής και κατανοώ τον τρόπο που δουλεύει, έχοντας όμως και τη γνώση τί μπορεί να πετύχεις με την πολιτική αν επιμένεις και προσπαθείς για το σωστό. Η τιμητική πρόταση από τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο να συμμετάσχω στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ, για την Επαρχία Αμμοχώστου, συνέπεσε με την απόφαση μου, να κάνω κάτι παραπάνω. Ένιωθα πολύ έντονα  ότι οφείλω να κάνω κάτι παραπάνω για την πόλη μου, για τους προγόνους μου, να δώσω κατεύθυνση και θάρρος στους νέους μας που δεν γνώρισαν τους τόπο καταγωγής τους,  για όλους τους συμπατριώτες μου Βαρωσιώτες από την πόλη και τα χωριά της Αμμοχώστου, που μας διασκόρπισε η εισβολή παντού στις ελεύθερες περιοχές και στο εξωτερικό. Και ήταν  την ίδια ώρα που ο Ερντογάν με τον εγκάθετο του ψευδοπρόεδρο στα κατεχόμενα , μας απειλούσαν με εποικισμό της πόλης μας και διέπρατταν τις αθλιότητες τους με τα πανηγύρια και το προκλητικό picnic τους στην παραλία της Αμμοχώστου.

Κατέρχεστε ως υποψήφιος στην Επαρχία Αμμοχώστου πέραν του Κυπριακού, με ποια σειρά ιεραρχείτε τα προβλήματα των Αμμοχωστιανών. Τόσο αυτών που ζουν και εργάζονται στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου όσο κι αυτών που ζουν στις υπόλοιπες πόλεις;

Πέραν του Κυπριακού ασφαλώς, αν εξαιρέσουμε τα προβλήματα της ελεύθερης περιοχής της επαρχίας μας με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, γεωργική αλλά και πολύ τουριστική ταυτόχρονα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν διαφέρουν  από αυτά που ταλαιπωρούν όλους τους Κύπριους πολίτες. Η κακή κατάσταση της οικονομίας μας η οποία κατολίσθησε ακόμα πιο κάτω με τους κακούς χειρισμούς, την απώλεια των τραπεζών μας και τις αυθαιρεσίες τους που τρέχουμε να περιορίσουμε, αλλά και την πανδημία, έπληξε ανεπανόρθωτα τα εισοδήματα των νοικοκυριών και τις επιχειρήσεις,  σε συνδυασμό με τη διαφθορά η οποία ξέφυγε τα τελευταία χρόνια. Αυτά είναι  που βλέπω και βρίσκω συνέχεια μπροστά μου από τους συμπολίτες μου. Δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε στην Κύπρο να υπήρχε τόση απόγνωση, αν εξαιρέσεις το ’74 με την τουρκική εισβολή και τα προβλήματα που δημιούργησε. Ακόμα και τότε όμως, τα ξεπεράσαμε και πετύχαμε ανάπτυξη και ευημερία. Αν είμαστε σωστοί και με κριτήριο το καλό του απλού κόσμου και του τόπου μας, μπορούμε να το ξαναπετύχουμε.

 

Σας φοβίζει το γεγονός ότι μπορείτε να βρεθείτε σε κάποια στιγμή απέναντι από τους πολίτες σε κάποια απόφαση που θα πρέπει να πάρετε εάν εκλεγείτε στη Βουλή ενώ αυτή τη στιγμή είστε ένα αγαπητό πρόσωπο για τον κόσμο;

Όχι, καθόλου. Διότι δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να βρεθώ απέναντι. Γνωρίζω την αγάπη τους και γνωρίζουν ποιος είμαι. Το χρέος μου είναι προς αυτούς και μόνον.

Σαν τραγουδιστής και άνθρωπος που ασχολείστε με τον πολιτισμό και τις τέχνες, θεωρείται ότι σήμερα αυτή η μερίδα πολιτών που βιοπορίζονται με τα επαγγέλματα στον καλλιτεχνικό χώρο έχουν την στήριξη και τη θέση που πρέπει; Τι θα έπρεπε να αλλάξει; 

Όχι δεν θεωρώ ότι άνθρωποι που ασχολούνται με τον πολιτισμό, που βγάζουν το ψωμί τους από το καλλιτεχνικό επάγγελμά που εξασκούν, είτε τραγουδιστές είναι, είτε ηθοποιοί ή οποιοδήποτε άλλη μορφή τέχνης κάνουν , μουσικοί, ακόμα και τεχνικοί που είναι απαραίτητοι για μια ορχήστρα ή μια παράσταση, και αυτοί οι άνθρωποι υπηρετούν τον πολιτισμό, ότι έχουν την στήριξη της πολιτείας που χρειάζονται. Η γύμνια της πολιτείας φάνηκε ξεκάθαρα, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, όταν είδα παιδιά που γνωρίζω, σπουδαίους μουσικούς, να παίζουν κιθάρα στο πεζοδρόμιο με ανοικτή τη θήκη της κιθάρας για να τους ρίχνουν κέρματα. Τραγικό. Πρέπει να αλλάξουν πολλά, κατά αρχήν ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς αυτούς τους ανθρώπους , πρέπει να διασφαλίσουμε, και υπάρχουν τρόποι, να μην τους αφήσουμε ποτέ ξανά εκτεθειμένους όπως τους αφήσαμε την περίοδο που τους στερήσαμε την σκηνή τους, το κοινό τους και το ψωμί τους.

Γιατί θεωρείτε πως οι πολίτες πρέπει σας τιμήσουν με την ψήφο τους;

Όταν το τραγούδι μου, «Αμμόχωστος»  (Χώμα που περπάτησα, γη που νοσταλγώ) έγινε ύμνος για την πόλη μας, αλλά και όλους τους πρόσφυγες μας, ήμουν, και είμαι φυσικά, πολύ περήφανος που έβαλα και εγώ το δικό μου λιθαράκι , σε πολύ δύσκολα χρόνια στην προσφυγιά και κρίσιμα για την πατρίδα μας,  να διατηρηθεί η άσβεστη η μνήμη και το φρόνημα του κόσμου μας ακμαίο.   Να φουντώσει ξανά ο πόθος για την επιστροφή στην πόλη μας και στα κατεχόμενα χωριά μας. Είναι οι ίδιοι οι συμπολίτες μου, που ήδη με τίμησαν με την αγάπη τους και την αναγνώριση τους, που με παρότρυναν να προχωρήσω , να τους εκπροσωπήσω και να παραμείνω πιστός σε ότι πρεσβεύω για αυτούς αλλά και για μένα τον ίδιο.

Τι θα λέγατε στους πολίτες που γυρίζουν την πλάτη στις βουλευτικές εκλογές;

Ότι αφήνουν ένα σπουδαίο δικαίωμα τους στην άκρη, και παραχωρούν αυτό το δικαίωμα σε άλλους να επιλέξουν για το ποιος αξίζει κατά τη δική τους γνώμη και κριτήρια να  εκλεγεί, ποιος να επανεκλεγεί και ποιος πρέπει να πάει σπίτι του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top