ΚΟΣΜΟΣ

Για ασέβεια επειδή περπατούσε με τα χέρια δεμένα στην πλάτη, κατηγορείται ο Ιμάμογλου

Για ασέβεια επειδή περπατούσε με τα χέρια δεμένα στην πλάτη, κατηγορείται ο Ιμάμογλου

Για ασέβεια στο τάφο του Μωάμεθ του Πορθητή επειδή περπατούσε με τα χέρια δεμένα πίσω στην πλάτη του, κατηγορείται ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου. Εισαγγελέας ζήτησε να ξεκινήσει έρευνα εναντίον του, ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος δηλώνει ότι “ο παραλογισμός συνεχίζεται”.

Ο Τούρκος Υφυπουργός Εσωτερικών Ισμαήλ Τσατακλί υποστήριξε πως διόρισαν επιθεωρητή όπως για κάθε ζήτημα που φτάνει από τον εισαγγελέα ως θέμα ρουτίνας. 

Το περιστατικό συνέβη πριν από ένα χρόνο όταν ο Εκρέμ Ιμάμογλου επισκέφθηκε δημάρχους του φιλοκουρδικού κόμματος HDP. Η έρευνα ωστόσο ξεκίνησε ένα χρόνο μετά έπειτα από καταγγελία στον εισαγγελέα, ο οποίος και την αξιολόγησε θετικά

. “Ο παραλογισμός συνεχίζεται. Τι να κάνουμε”, δήλωσε ο Εκρέμ Ιμάμογλου, όταν κλήθηκε από τους δημοσιογράφους σήμερα να σχολιάσει τη νέα εξέλιξη. “Τώρα ρωτάω την ιδιοφυΐα που ξεκίνησε αυτή την έρευνα, που ξεκίνησε αυτή τη διαδικασία, που έβαλε την υπογραφή του, που έδωσε την έγκρισή του. Κάθε φορά που θα βλέπετε κάποιον στο δρόμο να περπατάει με τα χέρια δεμένα πίσω στην πλάτη θα τον καταγγέλλεται για προσβολή; Αυτή θα είναι η απάντηση. Δηλαδή, δεν ξέρω, μπροστά από τα μνήματα, μπροστά από ένα μνημείο…Στον παππού μου άρεσε να περπατάει με τα χέρια δεμένα πίσω στην πλάτη. Στην Μαύρη Θάλασσα οι άνθρωποι όταν περπατάνε στην ανηφόρα συνηθίζουν να έχουν τα χέρια τους δεμένα στην πλάτη. Αυτό τους διασφαλίζει και δύναμη και ισορροπία. Εάν όλοι στην Κωνσταντινούπολη περπατούσαν έτσι θα καταθέταμε ποινικές καταγγελίες εναντίον όλων; Τι γελοίο. Η μόνη τους έγνοια είναι να πολεμήσουν τον Εκρέμ Ιμάμογλου”, είπε.

Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Εσωτερικών Ισμαήλ Τσατακλί δήλωσε πως το αίτημα έφτασε από τον εισαγγελέα και πως για κάθε αίτημα διορίζεται επιθεωρητής για διεξαγωγή έρευνας. “Το αίτημα στάλθηκε σε μας, επομένως είναι ένα θέμα ρουτίνας όπως κάθε θέμα το οποίο μας στέλνει ο εισαγγελέας”, ανέφερε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top